Weerzien met Lionel Messi heeft rouwrand voor Frenkie de Jong

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 december 2022 – Frenkie de Jong speelt vrijdagavond zijn vooralsnog belangrijkste wedstrijd in het Oranje-shirt. De kwartfinale tegen Argentinië op het WK wordt voor hem een weerzien met de speler op wie alle ogen gericht zullen zijn: Lionel Messi. De Jong gunt zijn voormalig teamgenoot de wereldtitel, maar zichzelf nog wat meer. Wat er ook gebeurt in Lusail, voor de 25-jarige middenvelder heeft de wedstrijd een rouwrand.

Weerzien met Lionel Messi heeft rouwrand voor Frenkie de Jong

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In 2019 maakte De Jong de overstap van Ajax naar FC Barcelona, waar hij plots met zijn idool op het veld stond. "Als kind keek ik heel erg op tegen Messi, de beste speler van de wereld. Als je hem dan voor het eerst tegenkomt, is dat wel speciaal", vertelt De Jong tegen de NOS. Samen speelden ze in totaal tachtig wedstrijden. "Ik heb het altijd speciaal gevonden met hem te voetballen. Dat is zo gebleven. Alleen dat 'wow-gevoel' ging op een gegeven moment weg."

Na twee seizoenen kwam er een einde aan de samenwerking tussen De Jong en Messi. Laatstgenoemde maakte de overstap naar Paris Saint-Germain, waar hij nog altijd onder contract staat. "Ik vind hem nog steeds de beste", aldus de Oranje-international, die weet dat hij vanavond dé droom van Messi kan verpesten. "Ik gun Messi de wereldtitel, maar onszelf toch wat meer."

Rouwrand
De wedstrijd tegen Argentinië heeft hoe dan ook een zwarte rand voor De Jong. Zijn oma, de moeder van zijn vader, overleed woensdagavond op 85-jarige leeftijd. De vader van de middenvelder zal vanwege de familieomstandigheden niet aanwezig zijn in het Lusail Iconic Stadium, waar de kwartfinale wordt gespeeld.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd