Opstelling Nederland: zo speelt Oranje tegen Argentinië

9 december 2022, 18:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal heeft zijn keuzes gemaakt voor het duel in de kwartfinale van het WK in Qatar. Tegen Argentinië kiest de ervaren oefenmeester uiteraard weer voor zijn bekende systeem met veelal de bekende gezichten. De grootste vraagtekens waren voorin te vinden: dat zijn uiteindelijk Cody Gakpo als nummer tien en Steven Bergwijn als spits geworden, Davy Klaassen is het slachtoffer. 

Verder zijn er zoals verwacht geen verassingen in de opstelling van Van Gaal, die beschikt over een volledig fitte selectie tegen Argentinië. Noppert verdedigt zoals verwacht het doel, de achterhoede bestaat uit de vier spelers die alle duels al begonnen en ook Jurriën Timber krijgt zoals verwacht ook een plek als rechtercentrale verdediger boven Matthijs de Ligt, die alleen in de eerste WK-wedstrijd nog mocht starten. 

Bergwijn vormt de voorhoede met Memphis Depay. De twee aanvallers waren voor de start van het WK het beoogde koppel, maar werden uit elkaar getrokken. Deels had dat te maken met de blessure van Memphis, die hem tijdens de groepsfase nog aan de kant hield. In het eerste duel koos Van Gaal voor Bergwijn en Vincent Janssen, daarna kreeg Davy Klaassen een kans vanaf de aftrap.

Omdat Bergwijn terugkeert in de opstelling, verhuist Cody Gakpo weer naar de nummer tien-positie. Daar maakte hij in de groepsfase al indruk. Gakpo heeft met Frenkie de Jong en Marten de Roon twee balansbewakers in zijn rug. De Roon krijgt de voorkeur boven Steven Berghuis en Teun Koopmeiners, die tegen Ecuador een hele zwakke indruk achterliet, maar tegen Amerika wel al halverwege in de ploeg kwam.

Lees ook: Oranje rekent af met Argentinië en Messi: vier redenen waarom

Opstelling Nederlands elftal: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Jong, De Roon, Gakpo; Bergwijn, Memphis

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen