Praat mee: is Portugal hier een strafschop ontnomen?

10 december 2022, 17:36

Marokko staat na de eerste helft tegen Portugal virtueel in de halve finale van het WK. Youssef En-Nesyri maakte vlak voor rust de 1-0 na een keepersfout van Diogo Costa. Aan de andere kant meenden de Portugezen even later recht te hebben op een penalty.

Bruno Fernandes, die even daarvoor met een sublieme volley de lat had geraakt, claimde dat er in het Marokkaanse strafschopgebied een overtreding op hem werd gemaakt. De scheidsrechter, Facundo Tello, vond het echter geen penalty waard. De VAR steunde zijn beslissing vervolgens.

Zo moet Portugal in de tweede helft minstens één keer scoren om niet uitgeschakeld te worden op het WK. Makkelijk wordt dat niet. Marokko is in Qatar defensief namelijk ijzersterk. Tot nu toe hoefde doelman Yassine Bounou de bal slechts één keer uit het doel te vissen. Dat was ook nog eens een eigen doelpunt.