Aboukhlal droomde van ideale finale: "Nederland viert ook feest"

10 december 2022, 23:05

Zakaria Aboukhlal is dolblij dat Marokko zich zaterdag wist te verzekeren een plekje in de halve finale van het WK. De aanvaller baalt echter ook dat het Nederlands elftal daar niet in slaagde. De ex-speler van PSV en AZ was Oranje graag nog tegengekomen in de finale.

Marokko was eerder dit toernooi al te sterk voor België en Spanje. Portugal werd zaterdag ook aan de zegekar gebonden. "Wij hebben er altijd vertrouwen in gehad, met dit team en deze trainer. Natuurlijk zag niemand van buitenaf dit aankomen. Het gaat heel snel. We staan gewoon in de halve finale van het WK met Marokko. Dat is nog nooit gebeurd. Het is onbeschrijflijk", liet Aboukhlal na de wedstrijd weten in gesprek met de NOS.

Lees ook: Tranen van blijdschap bij gebroeders Amrabat: "Dat ik dit mag meemaken"

Aboukhlal is van mening dat het team van Marokko als een huis staat. De speler van Toulouse hoeft samen met zijn ploeggenoten dan ook niemand te vrezen in Qatar. "We zitten in een goede flow. We hebben pas een doelpunt tegen en dat was een eigen goal. Ik denk dat wij als blok het beste staan van alle teams. Wij hebben echt een goed team met goede spelers. De trainer weet precies wat hij wil. Het team is goed met elkaar."

Oranje

Marokko speelt in de halve finale tegen Frankrijk en daarna eventueel in de finale tegen Argentinië of Kroatië. Dat had Aboukhlal liever anders gezien. "Het is jammer dat Nederland er vrijdag uit vloog. Dat was echt een mooie finale geweest. Stel je voor dat dat zou gebeuren. Maar ik denk dat Nederland nog steeds feest viert omdat Marokko door gaat", aldus de in Rotterdam geboren rechtspoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met het continue gerel na wedstrijden van Marokko denk ik dat een behoorlijk deel van Nederland graag gezien had dat ze er uitgevlogen waren.

Mohamed El Hamrani
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jeetje, dit gezeik alweer? Begint echt vervelend te worden. Wat hebben die voetballers daarmee te maken?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen