Deze wedstrijd mist Dumfries door zijn rode kaart tegen Argentinië

10 december 2022, 23:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De gemoederen waren nog niet bedaard toen bij de kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Argentinië het laatste fluitsignaal had geklonken. Denzel Dumfries kreeg bij een opstootje zijn tweede gele kaart van de avond, waardoor hij een schorsing met uitzitten.

Nee, Dumfries is niet geschorst voor de (eventuele) volgende WK-wedstrijd. De 26-jarige rechtervleugelverdediger zit de schorsing in de eerstvolgende interland uit. Dat is de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Frankrijk, die op 24 maart volgend jaar wordt gespeeld.

Dumfries kan weer in actie komen als het Nederlands elftal het drie dagen opneemt tegen voetbaldwerg Gibraltar. Griekenland en Ierland zijn de andere tegenstanders in de EK-kwalificatie. Oranje treft deze landen pas in september.

Negentien gele kaarten

De veelbesproken scheidsrechter Mateu Lahoz deelde in totaal liefst negentien gele kaarten uit. Aan Nederlandse zijde werden Dumfries (twee keer), Jurriën Timber, Wout Weghorst, Steven Berghuis, Virgil van Dijk, Steven Bergwijn en Noa Lang op de bon geslingerd. Bij Argentinië waren dat Marcos Acuña, Cristian Romero, Walter Samuel (assistent-bondscoach), Lisandro Martínez, Leandro Paredes, Lionel Scaloni (bondscoach), Lionel Messi, Nicolás Otamendi, Gonzalo Montiel en Giuseppe Pezzella.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Domme actie van Dumfries. Karsdorp dan maar opstellen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen