Deze speler zou Ajax op het oog hebben als mogelijke vervanger van Kudus

12 december 2022, 19:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er is een aanzienlijke kans dat Ajax binnenkort afscheid neemt van Mohammed Kudus. De 22-jarige Ghanees, die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan, stuurt aan op een vertrek en staat in de belangstelling van clubs uit de Premier League, Bundesliga en Ligue 1. Het Parool schrijft dat Ajax zijn mogelijke opvolger al heeft bekeken.

Het gaat om Marcos Leonardo, een negentienjarige aanvaller van Santos. Klaas-Jan Huntelaar was recentelijk in Brazilië om de potentiële concurrent voor Brian Brobbey van dichtbij aan het werk te zien. De oud-aanvaller, die samen met Gerry Hamstra verantwoordelijk is voor het technisch beleid bij Ajax, zou ook Artur Victor Guimarães en Ângelo Gabriel hebben bekeken.

Leonardo wordt beschouwd als een groot Braziliaans talent. Hij vertegenwoordigt een transferwaarde van bijna elf miljoen euro. De aanvaller heeft heeft ondanks zijn jonge leeftijd al behoorlijk wat ervaring in het profvoetbal. Namens Santos speelde hij 119 wedstrijden, waarvan 69 in de Braziliaanse competitie. In al zijn optredens was hij goed voor 32 doelpunten.

Ajax zou de komst van Leonardo kunnen betalen met de inkomsten van de transfer van Kudus. De Amsterdammers zouden een bedrag van 35 à 40 miljoen euro verlangen worden voor de speler die onder Alfred Schreuder vooral als spits wordt gebruikt. Op het WK zette Kudus zichzelf in de etalage door twee doelpunten in drie wedstrijden te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JimBaarsel14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je moet ze wel de tijd gunnen, dat komt wel goed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen