Argentijnse bondscoach moet puzzelen: basisplaats lonkt voor Tagliafico

13 december 2022, 09:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Niet het Nederlands elftal, maar Argentinië staat vanavond tegenover Kroatië in de halve finale van het WK in Qatar. De Argentijnen namen afgelopen vrijdag de strafschoppen beter en zijn daardoor nog in de race voor de wereldtitel. Bondscoach Lionel Scaloni kan tegen de Kroaten echter geen beroep doen op Marcos Acuña. De absentie van de vleugelverdediger maakt de weg vrij voor een basisplaats voor Nicolas Tagliafico.

Tagliafico maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Olympique Lyonnais. Hoewel de Argentijn in Lyon kan rekenen op een basisplaats, is hij in de nationale ploeg niet onomstreden. Tagliafico verscheen in de eerste groepswedstrijd tegen Saoedi-Arabië nog wel aan de aftrap, maar moest in de laatste wedstrijden genoegen nemen met een reserverol. Daar komt vanavond naar alle waarschijnlijkheid verandering in. Tagliafico kwam in de kwartfinale tegen het Nederlands elftal nog als invaller binnen de lijnen, maar heeft in de halve finale tegen Kroatië mogelijk een basisplaats.

Acuña, die na de eerste groepswedstrijd tegen Saoedi-Arabië de voorkeur kreeg boven Tagliafico, was één van de Argentijnen die afgelopen vrijdag op de bon werden geslingerd. De verdediger van Sevilla kon een gele kaart echter niet hebben. Hij had er al eentje achter zijn naam staan en is dus geschorst voor de ontmoeting met Kroatië. Dat maakt de weg vrij voor een basisplaats voor Tagliafico. Ook Gonzalo Montiel is vanavond niet speelgerechtigd. De vleugelverdediger kreeg tegen Oranje evenals Acuña zijn tweede gele kaart van dit toernooi en moet de kraker tegen Kroatië daardoor eveneens aan zich voorbij laten gaan.

Martínez

Bondscoach Scaloni liet zijn ploeg afgelopen vrijdag nog opdraven in een 5-3-2, maar kiest in de halve finale naar alle waarschijnlijkheid 'gewoon' weer voor vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. Dat heeft mogelijk als gevolg dat Lisandro Martínez op de bank moet beginnen. Martínez, die afgelopen zomer Ajax verruilde voor Manchester United, had tegen Oranje nog een basisplaats. Scaloni kiest tegen Kroatië voor het duo Cristian Romero en Nicolás Otamendi. Zie hieronder de vermoedelijke opstelling van Argentinië volgens Tyc Sports.

Emiliano Martínez; Nahuel Molina, Cristian Romero, Nicolás Otamendi, Nicolás Tagliafico; Rodrigo De Paul, Enzo Fernández, Alexis Mac Allister; Lionel Messi, Julián Álvarez, Ángel Di María.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen