Noppert maakt indruk: "Dan ben je ook goed genoeg voor Ajax"

13 december 2022, 09:33

Kijk niet vreemd op als Ajax deze winter een poging gaat wagen om Andries Noppert naar Amsterdam te halen. De huidige nummer twee van de Eredivisie heeft de doelman van sc Heerenveen en het Nederlands elftal naar verluidt op haar verlanglijstje staan. Dwight Lodeweges denkt dat de stap naar de Johan Cruijff ArenA niet te hoog gegrepen is voor Noppert.

Verschillende media, waaronder De Telegraaf en Voetbal International, maakten maandag melding van de interesse van Ajax in Noppert. Dat de Amsterdammers de boomlange doelman op hun lijstje hebben staan, komt niet uit de lucht vallen. Ajax was afgelopen zomer al op zoek naar een nieuwe doelman en hoopte zich te versterken met Odysseas Vlachodimos. De Griekse doelman van Benfica stond zelf wel open voor een transfer naar de regerend landskampioen van Nederland, maar de Raad van Commissarissen van Ajax hield zijn komst tegen.

Of Ajax deze winter een nieuwe poging gaat wagen voor Vlachodimos, is nog niet bekend. Hij heeft in ieder geval concurrentie gekregen uit Friesland. Noppert kan terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft bij sc Heerenveen en heeft zich tijdens het WK in Qatar ook op het hoogste niveau van zijn beste kant laten zien. "Als je goed genoeg bent voor het Nederlands elftal, dan ben je ook goed genoeg voor Ajax", stelt Lodeweges dan ook in de Sportcast van Omroep Fryslân. Hoewel Noppert de uitschakeling tegen Argentinië niet kon voorkomen, mag hij volgens Lodeweges tevreden zijn over zijn optredens in Qatar. "Hij heeft het goed gedaan, ondanks dat zomaar binnen komt vallen en het nog helemaal niet mee gemaakt heeft."

Mocht Noppert daadwerkelijk de overstap maken naar Ajax, dan gaat hij in Amsterdam opnieuw de strijd aan met Remko Pasveer. De huidige nummer één van Ajax kreeg in september nog het vertrouwen van Louis van Gaal, maar moest tijdens het WK in Qatar Noppert voor zich dulden. Dat Van Gaal uiteindelijk voor Noppert koos, was voor velen een grote verrassing. De boomlange goalie had voorafgaand aan het WK immers nog geen minuut gekeept in Oranje. "Hij was zelf nog het meest verbaasd dat hij geselecteerd was", zegt Lodeweges, die Noppert 'gewoon' een goede keeper vindt.

Lees ook: Deze speler zou Ajax op het oog hebben als mogelijke vervanger van Kudus

Tien miljoen

Ajax zal wel diep in de buidel moeten tasten voor de eventuele komst van Noppert. Volgens Het Parool heeft sc Heerenveen een vraagprijs van tien miljoen euro om diens nek gehangen. Dat lijkt een behoorlijk hoog bedrag voor een keeper die afgelopen zomer nog transfervrij de overstap maakte van Go Ahead Eagles naar Friesland. Ajax is overigens niet de enige club die interesse toont in Noppert. Ook Real Betis wordt genoemd als mogelijke nieuwe bestemming voor de goalie van het Nederlands elftal. Technisch manager Ferry de Haan van sc Heerenveen liet aan Voetbal International echter weten dat zich nog enkele club officieel heeft gemeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Marktconforme prijs. Zou goede keeper zijn, verhuur Gorter dan maar aan heerenveen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen