'Fortuna moet rekening houden met winters vertrek Seuntjens'

13 december 2022, 12:25

Fortuna Sittard moet er serieus rekening mee houden dat Mats Seuntjens zijn laatste wedstrijd voor de Limburgers al heeft gespeeld. De aanvallende middenvelder stapte wegens privéredenen niet mee op het vliegtuig richting Turkije, waar Fortuna Sittard de basis hoopt te leggen voor een succesvolle tweede seizoenshelft. Bovendien staat Seuntjes in de 'sluimerende' belangstelling van andere clubs.

Dat schrijft Voetbal International althans. Daarnaast is Seuntjens in het bezit van een contract dat komende zomer afloopt en zou hij al langere tijd niet meer gelukkig zijn in Sittard. Dat maakt de kans op een vertrek in de winter heel groot. Van Fortuna Sittard zelf hoeft Seuntjens niet per se te vertrekken. 'Zijn club houdt vooralsnog alle opties open, inclusief contractverlenging', meldt VI.

Seuntjens heeft niet het beste halfjaar van zijn loopbaan achter de rug. De 30-jarige aanvallende middenvelder was in het afgelopen seizoen nog negen keer trefzeker voor Fortuna Sittard. Daarnaast verzorgde hij ook nog eens vier assists. Daarmee had hij een groot aandeel in de late ontsnapping van zijn club, die zich pas op de laatste speeldag van de Eredivisie verzekerde van een langer verblijf op het hoogste niveau. Dit seizoen wist Seuntjens echter nog niet te scoren. Hij gaf wel één assist.

Seuntjens speelde in het verleden voor NAC Breda, AZ en het Turkse Genclerbirligi, dat hij in de zomer van 2020 verruilde voor Fortuna Sittard. De huidige nummer twaalf van de Eredivisie is volgens VI ondertussen 'naarstig' op zoek naar nieuwe impulsen voor de positie achter de spits. Seuntjens werd de afgelopen jaren overigens vaker in verband gebracht met een vertrek uit Sittard. Zo had hij de kans om naar Azië te verkassen en toonden ook Feyenoord en AZ belangstelling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hup terug naar NAC

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen