Dit is waarom Hofland niet langer trainer is van Willem II

13 december 2022, 14:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem II heeft een dramatische competitiehervatting de achter de rug. De Tilburgers openden in de derby tegen NAC Breda nog wel de score, maar na een zwakke tweede helft gingen de bezoekers er alsnog met de drie punten vandoor. Daags na de teleurstelling tegen de rivaal kreeg trainer Kevin Hofland te horen dat hij met onmiddellijke ingang werd ontheven uit zijn functie. Technisch directeur Teun Jacobs heeft voor de camera van ESPN uitleg gegeven over het ontslag van Hofland.

Hofland werd begin dit kalenderjaar aangesteld als hoofdtrainer van Willem II. De oud-speler van onder meer Fortuna Sittard, Feyenoord en PSV moest de Tilburgers in de Eredivisie zien te houden, maar daar slaagde hij niet in. De clubleiding van Willem II behield desondanks haar vertrouwen in Hofland. De Tilburgers willen zo snel mogelijk terugkeren naar de Eredivisie. Dat is er door de nederlaag tegen NAC Breda echter niet makkelijker op geworden. Willem II bezet momenteel de achtste plaats. De achterstand op nummer twee PEC Zwolle bedraagt liefst veertien punten.

Willem II wist dit seizoen pas zes keer te winnen. Van de laatste elf wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Volgens Jacobs zijn de slechte resultaten van de afgelopen tijd de belangrijkste reden voor het ontslag van Hofland. "Zestien punten achter op de nummer één. Veertien punten achter op de nummer twee. Dat is de reden geweest waarom we Kevin ontslagen hebben", vertelt de technisch directeur. Doordat het ontslag daags na de derby tegen NAC Breda volgde, leek die nederlaag Hofland de druppel voor de clubleiding. Maar dat is volgens Jakobs niet het geval. "Nee, de afgelopen weken zijn we al veel met elkaar in gesprek geweest."

"Altijd transparant, eerlijk en open naar elkaar toe. Na MVV hebben we uit elf wedstrijden twee keer gewonnen.

Ook zagen we een repeterend karakter: goede fases in wedstrijden werden afgewisseld met slechte gedeeltes", stelt Jakobs. Dat was zondag in de derby tegen NAC Breda eveneens het geval. Willem II schoot uit de startblokken en kwam al vroeg op voorsprong, maar vergat verder afstand te nemen en gaf het in de tweede helft volledig uit handen. Volgens Jakobs zit het ontslag 'm dan ook puur in de resultaten. "Het zit 'm niet in de manier van werken, niet in het plan, de structuur, het keiharde werken en de samenwerking hier."

Opvolger

Aan Jakobs de taak om snel een nieuwe hoofdtrainer te presenteren. "We gaan de komende dagen sparren. Ik heb er wel een idee bij, maar nog geen namen in mijn hoofd." Willem II gaat komende vrijdag op bezoek bij De Graafschap. De eerstvolgende wedstrijd daarna is pas op 6 januari. Dan nemen de Tilburgers het op eigen veld op tegen Roda JC. In de maand januari wachten vervolgens ook nog lastige wedstrijden tegen Almere City en FC Eindhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen