Ibrahimovic steunt complottheorieën over WK-winst Messi

15 december 2022, 13:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zlatan Ibrahimovic gelooft de twijfelachtige theorieën dat het WK in Qatar voorbestemd zou zijn aan Lionel Messi en Argentinië. De Zweed denkt dat de kleine aanvaller het wereldkampioenschap moet winnen. "Ik denk dat er al geschreven staat wie het WK gaat winnen."

Dat zei Zlatan tegenover Goal. "Ik denk dat Messi er met de winst vandoor dat en dat het al bekend is dat hij moet winnen", gaf Ibracadabra voeding aan de theorieën die er gaan over de finaleplaats van Argentinië. Met aan aantal discutabele strafschoppen die Messi en consorten meekregen, wordt er door diverse (oud-)spelers gesuggereerd dat de FIFA graag wil dat Messi de finale haalt en zelfs winst.

Datzelfde zou gelden voor de organisatie van het WK in Qatar, zo deelde Wietse van der Goot een van de complottheorieën (zie onder). Ook de Portugese verdediger Pepe ging los na de uitschakeling met Portugal over de FIFA en Argentinië. "Na wat ik vandaag heb gezien, kunnen ze de titel net zo goed aan Messi geven", brieste uit na de uitschakeling tegen Kroatië – gefloten door een Argentijn.

Lees ook: Waarom Mandzukic met een rode kaart werd weggestuurd bij Kroatië

Ook de Spaanse keeper Iker Casillas stelde vraagtekens bij de strafschop die Argentinië kreeg tegen Kroatië, iets waar Luka Modric na het duel ook al sterk over twijfelde. Zelfs de president van Kroatië liet zich ontvallen dat hij niets van de scheidsrechter snapte na de halve finale. "Argentinië scoorde het eerste doelpunt uit een denkbeeldige penalty", zei hij. "Dat is een ander probleem, want zo gaat niemand Argentinië aanmoedigen. Ze kregen twee of drie denkbeeldige pingels dit toernooi."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is misschien wel het moment om eens bij elkaar te gaan zitten met de bonde van bijvoorbeeld Nederland, Engeland, Duitsland, België, Spanje, Portugal en Italië om te bespreken of er nog toekomst zit in de UEFA en FIFA. Misschien is het wel beter om deze bonden de rug toe te gaan keren en internationale voetbal opnieuw op te zetten. Zowel de UEFA als de FIFA zijn door en door corrupt geworden en het lijkt er niet op dat dat iets is wat op te lossen is. Het is alsof je één kop van de draak afhaakt en er twee terug groeien.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je naar de wedstrijden kijkt die Argentinië gespeeld heeft dit WK is er genoeg grond om te twijfelen aan de eerlijkheid van de FIFA, het is gewoon één grote corrupte bende. Bij deze alvast een niet gemeende felicitatie aan Messi en consorten 👎.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja als zelfs spelers het al gaan zeggen/denken 🤔!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen