Alderweireld is glashelder over zijn toekomst bij de nationale ploeg

15 december 2022, 18:50

Het gelijkspel tegen Kroatië betekende niet alleen de vroegtijdige uitschakeling van België op het WK in Qatar, maar ook de laatste wedstrijd van Eden Hazard namens de nationale ploeg. Hazard zette een punt achter zijn interlandloopbaan en de verwachting was dat meerdere spelers van de 'gouden generatie' dat zouden gaan doen. Toby Alderweireld in ieder geval niet. De centrumverdediger heeft op een persconferentie bekendgemaakt dat hij nog wel even doorgaat.

"Iedereen heeft zijn eigen situatie en daarmee bedoel ik niet alleen die in het voetbal, maar ook de thuissituatie. Ik denk dat we de beslissing van hazard moeten respecteren, maar bij mij was de drang om mijn land te helpen nog te groot", werd Alderweireld geciteerd door Het Nieuwsblad. "Ik heb dat gesprek thuis gevoerd. Ik heb twee kinderen en je bent toch geregeld weg van huis. Nu was dat jammer genoeg minder lang, maar mijn dochter wordt ouder en begint dat te begrijpen. Ook mijn vrouw staat er tijdens zo'n WK, drie vier weken alleen voor. We hebben daar samen naar gekeken: wat als ik doorga. Voor haar was het een volmondige ja."

In aanloop naar én tijdens het WK in Qatar kreeg toenmalig bondscoach Roberto Martínez geregeld de kritiek dat hij niet genoeg durfde door te selecteren. Veel sterkhouders van het succesvolle WK van 2018 in Rusland waren er opnieuw bij, terwijl de meeste toch al dik in de dertig zijn. Alderweireld is inmiddels 33 jaar, maar volgens de oud-speler van onder meer Ajax, Atlético Madrid en Tottenham Hotspur speelt leeftijd geen rol. "Ik kijk niet naar het feit dat ik 33 of 34 jaar ben. Dat is slechts een getal. Ik weet zelf wat ik in het verleden heb geleverd en ik voel me in staat om dat te blijven doen. Ik heb het geluk gehad, al heb ik daar ook altijd hard aan gewerkt, dat ik niet veel geblesseerd ben geweest of zware blessures heb gehad."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen