Regragui: "Ik dacht echt dat Marokko het WK had kunnen winnen"

16 december 2022, 10:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marokko maakt zich op voor de troostfinale op het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Walid Regragui neemt het daarin op tegen Kroatië, de nummer twee van de vorige editie in Rusland. Voor de trainer is het spelen van de strijd om de derde plaats een tegenvaller, bekende hij vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel dat zaterdag wordt gespeeld. 

"Ik dacht echt dat we het WK konden winnen", gaf de keuzeheer toe. "Maar nu moeten we ons hoofd zien leeg te maken voor deze wedstrijd." In het eerste groepsduel kwamen beide landen elkaar ook al tegen, toen werd het 0-0. Toch verwacht Regragui een andere wedstrijd dan bijna vier weken geleden. "Nu zal het meer open zijn", verwacht hij, "ik denk dat er meer ruimte komt te liggen."

Toch spookt de verloren halve finale tegen Frankrijk nog altijd door het hoofd van Regragui. "Ik heb de nederlaag nog niet helemaal verteerd", blikte hij terug. "We stonden op het punt om de regerend wereldkampioen te verslaan", meende hij zelfs. Het verlies weet hij onder meer aan het uitvallen van een aantal geblesseerden. "Ook Frankrijk miste een aantal spelers, maar zij konden het zich veroorloven", prees hij de reserves van de Fransen. "Wij konden dat niet."

Nederlandse cultuur

Regragui ging ook nog in op de Nederlandse connectie van de Marokkaanse ploeg. Met Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat, Hakim Ziyech en Zakaria Aboukhlal beschikt hij over vier spelers die in Nederland opgroeiden en hun debuut als prof maakten. "Er zit iets van Nederland in de speelstijl van deze jongens", vindt Regragui. "De spelers brengen een bepaalde cultuur met zich mee die is gericht op winnen. Daar plukken wij de vruchten van." Overigens kon Oranje hem in Qatar minder bekoren. "Dit was niet het voetbal waar ik in de jaren tachtig en negentig zo van hield", analyseerde hij het spel van de ploeg van Louis van Gaal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TeamSchipper75
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wha ha ha, grootheidswaanzin.

Mohamed El Hamrani
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Grappig dat dit van een Hollander komt, toch wel het arrogantste ploegje van het WK. Of is het verlies nog steeds niet verteerd?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen