'Engelse degradatiekandidaat heeft goede papieren voor komst Kudus'

16 december 2022, 23:51

Mohammed Kudus kan zijn loopbaan vervolgen in de Premier League. De 22-jarige Ghanees staat al langer in de belangstelling van Everton, dat nu de club lijkt met de beste papieren. Volgens diverse Engelse media heeft de huidige nummer zeventien van de Premier League goede hoop dat Kudus in de winter tekent in Engeland.

Kudus was in de eerste seizoenshelft een van de grote uitblinkers bij Ajax, waar hij ondanks zijn tien doelpunten nooit onomstreden werd. Kudus imponeerde in de Champions League én in de Eredivisie, maar coach Alfred Schreuder gaf regelmatig de voorkeur aan Brian Brobbey. Kudus trok zijn sterke vorm desondanks door in Qatar, waar hij met Ghana schitterde op het WK.

Ajax lijkt mede daardoor te kunnen cashen in de winter. De middenvelder, die twee jaar geleden voor acht miljoen euro werd opgepikt bij FC Nordsjaelland, heeft zich in de kijker gespeeld bij diverse grote clubs uit het buitenland. Naast Everton heeft ook stadsgenoot Liverpool interesse in zijn diensten. Toch denken The Toffees op pole-position te liggen voor zijn komst.

Everton snakt naar de klasse van Kudus. De middenmoter van de laatste jaren is in een felle strijd om lijfsbehoud verwikkeld geraakt. Everton bezet momenteel de veilige zeventiende plaats, maar heeft slechts één punt meer dan nummer achttien Nottingham Forest.

Lees ook: VI: Onrust bij Ajax 'verder aangewakkerd'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ime Zilstra
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hele vooruitgang van top Nederland naar degradant in Engeland, zal wel om het geld gaan want sportief gezien dat zie ik niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen