'Ajax laat oog vallen op wonderkind (17) van Fenerbahçe'

17 december 2022, 10:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is alert op de Turkse markt. Nadat enkele maanden geleden Ahmetcan Kaplan werd opgepikt bij Trabzonspor, hebben de Amsterdammers nu naar verluidt hun oog laten vallen op een toptalent van Fenerbahçe: de zeventienjarige Arda Güler.

Meerdere Turkse media maken melding van de belangstelling van Ajax voor Güler. De piepjonge middenvelder brak vorig seizoen door bij Fenerbahçe en heeft inmiddels 29 wedstrijden voor de Turkse topclub gespeeld. Daarin was hij goed voor zes doelpunten en zes assists.

Güler staat in eigen land bekend als groot talent. Niet voor niets maakte hij in november - ruim vier maanden voor zijn achttiende verjaardag - zijn interlanddebuut. In de vriendschappelijke interland tegen Tsjechië (1-1) kreeg hij twintig minuten speeltijd van bondscoach Stefan Kuntz.

Het wonderkind zou voor vijf miljoen euro op te halen zijn bij Fenerbahçe. Als Güler dit seizoen een bepaald aantal wedstrijden speelt, treedt een clausule in werking waardoor de afkoopsom naar twintig miljoen euro stijgt. Wil Ajax het Turkse toptalent daadwerkelijk binnenhalen, dan lijkt enige haast wel geboden te zijn. Klaas-Jan Huntelaar en Garry Hamstra zouden al contact hebben opgenomen met Fenerbahçe.

Lees ookDit zijn de posities waar Ajax versterkingen zou zoeken

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen