Chelsea betaalt grof geld voor transfer in zomer van 2023

17 december 2022, 14:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Christopher Nkunku is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van RB Leipzig. Meerdere media melden dat de 25-jarige Fransman zijn carrière vanaf volgend jaar zomer voortzet bij Chelsea. Met de transfer zou een bedrag van 60 à 70 miljoen euro gemoeid zijn.

De overgang van Nkunku naar Chelsea komt niet uit de lucht vallen. De aanvallende middenvelder wordt al geruime tijd in verband gebracht met de Engelse topclub. Een toptransfer kon ook niet uitblijven voor de oud-speler van Paris Saint-Germain, die sinds de zomer van 2019 furore maakt bij Leipzig.

Zijn statistieken spreken voor zich: Nkunku was in 109 wedstrijden in de Bundesliga direct betrokken bij liefst 82 doelpunten. Hij gaf 39 assists en haalde 43 keer de trekker zelf over. Niet voor niets werd Nkunku in aanloop naar het WK in Qatar beschouwd als potentiële basisspeler bij Frankrijk, dat zondag de finale tegen Argentinië speelt. Door een blessure moest de achtvoudig international het toernooi aan zich voorbij laten gaan.

Bij Chelsea wordt sinds de komst van de vermogende Amerikaanse zakenman Todd Boehly flink in de selectie geïnvesteerd. Afgelopen zomer werd er grof geld betaald voor onder meer Wesley Fofana (80 miljoen euro), Marc Cucurella (65 miljoen euro), Raheem Sterling (56 miljoen euro) en Kalidou Koulibaly (38 miljoen euro).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen