Modric (37) is er nog niet klaar mee en komt naar Nederland

17 december 2022, 20:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met een bronzen medaille sloot Luka Modric zaterdagavond een wederom bijzonder WK met Kroatië af. Dat het voor de 37-jarige sterspeler het laatste WK was, lijkt zo goed als zeker. Aan een afscheid als international wil hij voorlopig echter nog niet denken.

Na afloop van de met 2-1 gewonnen troostfinale tegen Marokko was de vraag over Modric' toekomst als international onvermijdelijk. Van een afscheid wilde hij echter nog niets weten. "Mijn plan is om nog te spelen om de Nations League. En dan misschien nog de kwalificatiereeks voor het EK van 2024. Daarna zie ik wel wat er gaat gebeuren."

Het Kroatië van Modric plaatste zich samen met Nederland, Italië en Spanje voor de Final Four van de Nations League. Die finaleronde zal in juni 2023 in Nederland (Rotterdam en Enschede) zal worden afgewerkt. Mét Modric dus, als het aan hem ligt. "Ik wil absoluut voor Kroatië uitkomen in de Nations League. Het zou nergens op slaan om niet te spelen als we het al tot de halve finales hebben geschopt. Daar wil ik bij zijn."

Twee medailles

Zijn laatste WK-wedstrijd lijkt Modric wél achter de rug te hebben. Met een derde plaats - na het zilver op het WK van 2018 - kan de recordinternational tevreden terugkijken. "Ik ben erg blij met mijn loopbaan voor Kroatië. Twee medailles winnen is iets heel moois. Natuurlijk was het mijn droom om de wereldbeker te winnen. Dat is niet gelukt, maar toch ben ik heel tevreden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wereldspeler en zeer sympathiek persoon. Waren er maar meer zoals Luka👍

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen