Aké kopt City in fraaie wedstrijd langs Liverpool naar kwartfinale

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 december 2022 – Manchester City heeft de kwartfinale van de League Cup bereikt. In eigen stadion was het met 3-2 te sterk voor Liverpool. Nathan Aké kroonde zich in de tweede helft tot matchwinner voor de ploeg van Pep Guardiola. 

Aké kopt City in fraaie wedstrijd langs Liverpool naar kwartfinale

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In het duel tussen de kampioen en de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Premier League stond een mix van ervaren krachten en talenten op het veld. Zo had Guardiola naast Aké ook plaats voor Riyad Mahrez en Kevin de Bruyne in zijn basisopstelling. Zij werden geflankeerd door talenten als Cole Palmer en Rico Lewis. Bij Liverpool mochten reserves als doelman Caoimhín Kelleher, Stefan Bajcetic en Harvey Elliott hun opwachting maken. 

De wedstrijd was ook de rentree van Erling Haaland en Mohamed Salah, die zich met Noorwegen en Egypte niet wisten te plaatsen voor het WK in Qatar en dus voor het eerst in ruim vijf weken weer eens een competitief duel mochten afwerken. Haaland opende al na tien minuten de score door raak te schieten uit een voorzet van Kevin de Bruyne. Tien minuten later was het echter weer gelijk toen Fábio Carvalho de gelijkmaker liet aantekenen. 

Aké matchwinner
In de tweede helft zette Mahrez Manchester City voor de tweede keer op voorsprong door kort na de onderbreking te fraai te scoren, maar nog geen minuut later was het weer gelijk door toedoen van Mohamed Salah die door Darwin Nuñez ietwat gelukkig bediend werd (zie hieronder). Aké groeide echter uit tot matchwinner. Opnieuw op aangeven van De Bruyne kopte de Oranje-international tegendraads raak na een kort genomen hoekschop.


 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd