LinkedIn-bericht hielp zieke Henk de Jong: "Geluk dat ik bekend ben"

23 december 2022, 09:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met pijn in het voetbalhart kondigde Henk de Jong in oktober zijn vertrek aan als hoofdtrainer van sc Cambuur. Eind vorig jaar werd er cyste geconstateerd in het hoofd van de 58-jarige. Het werd stil in het leven van De Jong. Totdat een internist hem te hulp schoot via een LinkedIn-bericht: "Ik heb gewoon geluk dat ik in Nederland een beetje bekend ben", vertelt de Fries in gesprek met de NOS.

De Jong zat op de boot naar Vlieland, toen hij plotseling een melding kreeg van de internist: "Zijn vrouw had precies hetzelfde als ik en die is geholpen", vertelde de oefenmeester. De 58-jarige werd dolblij van het bericht: "Eindelijk snapte iemand wat ik had. Ik heb het geluk dat die dokter contact heeft gezocht."

Nu wacht er een operatie voor de oud-trainer van onder andere ook sc Heerenveen: "Dat is wel risicovol, maar dat neem ik op de koop toe", vertelt De Jong. Henk de Jong zou Henk de Jong niet zijn als hij daarbij geen ander maatschappelijk doel heeft: "Ik hoop niet alleen dat ik, maar ook andere mensen er aan geholpen kunnen worden."

"Henk, je moet nu stoppen"

Nadat de oefenmeester twee keer terug keerde in de voetballerij, was het na de derde keer over en uit voor De Jong: "Ik had niet meer de power om Henk de Jong te zijn", vertelt hij in gesprek met de NOS. De Jong merkte al langer dat zijn gezondheid achteruit ging. Zijn vrouw Diana gaf uiteindelijk de doorslag in het besluit: "Henk, je moet nu stoppen", waren haar woorden. Dat betekende het einde van een tijdperk.

De afgelopen tijd werkte De Jong samen in de webshop van zijn vrouw waar hij hielp met het inpakken van dozen. Daar haalt de oefenmeester zijn voldoening uit, net zoals meer dingen in zijn leefomgeving. Vier weken overleed zijn vader aan een tekenbeet, des te meer is De Jong gaan beseffen dat zijn mooie leven zomaar voorbij kan zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen