'KNVB legt Koeman als bondscoach torenhoge doelstelling op'

24 december 2022, 12:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman (59) is met hoge verwachtingen aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. De kersverse oefenmeester van Oranje moet een prijs pakken in zijn komende ambtstermijn. Dat kan zowel in de Nations League, Europees kampioenschap of het wereldkampioenschap zijn, al weegt die laatste prijs het zwaarst.

Dat vertelt journalist Maarten Wijffels in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. In de gesprekken voorafgaand aan de aanstelling van Koeman kwam directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen met die eis. Er moet eremetaal komen in de prijzenkast in Zeist. De vorige keer onder Koeman werd de finale van de Nations League verloren van Portugal.

Volgens Wijffels zou Koeman zelf ook die ambitie hebben. "Koeman gaat ervoor om het allerhoogste neer te zeggen", weet de journalist. Niet alleen omdat hij dat zelf wil, maar dus ook om aan de doelstelling te voldoen. "Uiteindelijk is de doelstelling van de KNVB duidelijk: wereldkampioen worden", weet Wijffels over de doelen van de Nederlandse voetbalbond. 

Lees ook: Laatste kunststukje Van Gaal: verdubbeling op FIFA-ranking met Oranje

Koeman begint als nummer zes met Oranje aan de wereldranglijst. Komende zomer krijgt de coach zijn eerste prijs in de Nations League. In Rotterdam (De Kuip) en Enschede (Grolsch Veste) worden de wedstrijden gespeeld en naast Oranje doen ook Kroatië, Spanje en Italië mee aan het toernooi. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

The final four als je mazzel hebt,die nemen veel landen niet serieus De rest veelste hoog gegrepen . Laat die man aan een leuk elftal werken ,waar we van genieten

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom direct zoveel druk op Koeman leggen ?

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Robben tegen Spanje 12 jaar geleden Casillas goed had ontweken waren we allang een keer wereldkampioen geweest

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als we wat beter pingels namen nog eerder en meer . Maarja ALS !!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen