'Ajax hoort Ziyech duidelijke voorkeur voor toekomst uitspreken'

24 december 2022, 14:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mocht Hakim Ziyech (29) deze winter vertrekken bij Chelsea, dan gaat zijn voorkeur uit naar een terugkeer bij Ajax. Dat schrijft CBS-journalist Ben Jacobs donderdag op twitter. De vraag is echter of de Amsterdammers nog geïnteresseerd zijn in het terughalen van de Marokkaan die recent nog tot de uitblinkers behoorde op het WK in Qatar.

Bij Chelsea komt Ziyech dit seizoen nauwelijks in aanmerking voor een basisplaats. Zowel onder de in september ontslagen Thomas Tuchel als diens opvolger Graham Potter zit de aanvallende middenvelder meer dan hem lief is op de bank in Londen. Na zijn prima toernooi in Qatar gonst het weer van de geruchten over zijn toekomst. Zo zou AC Milan hem nog altijd volgen, maar volgens Jacobs is de interesse van de regerend kampioen van Italië inmiddels 'afgekoeld'. 

Het belangrijkste struikelblok voor een terugkeer in Amsterdam zou het torenhoge salaris dat Ziyech in Londen ontvangt zijn. Dat zou met 100.000 pond per week neerkomen op een bruto jaarsalaris van bijna 6 miljoen euro, een bedrag dat Ajax vermoedelijk niet kan en wil betalen. Daarnaast zou de club twijfelen of een terugkeer van Ziyech de definitieve doorbraak van Francisco Conceição in de weg zou kunnen zitten. 

40 miljoen

Jacobs weet dan ook te melden dat Ajax de afgelopen tijd niet in onderhandeling is geweest met Chelsea over het terughalen van Ziyech. Twee jaar geleden betaalde de Engelse topclub nog 40 miljoen euro aan de Amsterdammers om Ziyech over te nemen. In twee-en-een-half seizoen kwam hij tot 51 wedstrijden in de Premier League, waarin hij zes keer scoorde en bovendien zes assists achter zijn naam heeft staan. In 2021 droeg hij met twee doelpunten bij aan het winnen van de Champions League, al bleef hij in de finale tegen Manchester City 90 minuten op de bank.

Lees ook: 'Ajax intern verdeeld over mogelijkheid om Ziyech terug te halen'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou het wel mooi vinden, maar het is volgens mij nog niet zo 1 2 3 geregeld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen