Quinten Timber niet bij Oranje-selectie, maar leerde veel in Qatar

24 december 2022, 17:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar broer Jurriën basisspeler was bij Oranje op het WK, moet Quinten Timber nog even geduld hebben. De Feyenoorder was wel aanwezig in Qatar, maar dan om zijn broer te steunen. Toch was het ook voor hem een leerzame ervaring. 

"Ik heb zeker genoten in Qatar", vertelde Timber aan ESPN. "Ook van andere wedstrijden, maar vooral van mijn broertje. Ik was trots hoe hij daar stond. Het is gek eigenlijk: je gaat als je daar bent echt beseffen hoe groot een WK is. Ik heb vooral genoten. Ik heb grote spelers aan het werk gezien. Messi, Neymar, Mbappé. En ook de goede middenvelders. Daar leer je van. Het was een mooie ervaring."

De 21-jarige Timber kwam tot dusver nog niet verder dan jeugdinterlands voor Nederland, maar hoopt uiteraard snel samen met zijn broer in het grote Oranje te staan. "Dat is mijn doel, honderd procent. Maar ik kon hiervan leren. Ik keek bijvoorbeeld heel veel naar Frenkie de Jong. Hoeveel hij doet zonder bal, maar ook met bal. Als ik die stappen blijf maken, dan komt het vanzelf. Daar heb ik alle vertrouwen in."

Titelstrijd met Feyenoord

Eerst zal Timber zich uiteraard moeten richten op zijn club Feyenoord, waarmee hij in de tweede seizoenshelft de koppositie in de Eredivisie verdedigt. Of die uitgangspositie veel vertrouwen geeft? "Misschien wel, maar we zijn ook niet dom. Iedereen weet dat we moeten blijven werken en nog steeds beter moeten worden. We hebben een paar keer onnodig puntverlies geleden. Dat mag niet meer gebeuren, daar moeten we voor zorgen in de tweede seizoenshelft."

Lees ook: Slot heeft wens bij Feyenoord: "Minpuntje van de voorbereiding"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen