'Ten Hag strijdt met Arsenal om handtekening begeerde Portugees'

25 december 2022, 15:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United is met Arsenal verwikkeld in een strijd om de handtekening van João Felix (23). De Portugees wil deze winter vertrekken bij Atlético Madrid en lijkt zich te kunnen opmaken voor een verhuurperiode, schrijft de Spaanse krant AS zondag.

Felix werd vier jaar geleden nog voor 130 miljoen euro overgenomen van Benfica. Dit seizoen is hij echter vooral als invaller te bewonderen geweest in de Spaanse competitie. Vlak voor de start van het WK toonde hij met twee treffers tegen Cádiz (3-2 nederlaag) en eentje tegen Espanyol (1-1) wel een glimp van zijn klasse, maar dat laat niet onverlet dat Felix zijn broodheer het liefst zou verlaten als de transfermarkt in januari weer open gaat.

Atlético zou wel bereid zijn hem van de hand te doen, maar gezien het grote bedrag dat het voor hem betaalde wil de club minstens 100 miljoen euro voor hem ontvangen, zo weet AS te melden. De kans lijkt klein dat er deze winter een club is die dat bedrag op tafel zou willen leggen. Daarom is Atléti ook bereid om na te denken over een verhuur van de aanvaller die vastligt tot medio 2026. Dat zou dan echter wel een huurverbintenis zónder koopoptie zijn. 

Fikse huursom

Geïnteresseerde clubs zullen voor de huur van een half seizoen bovendien een bedrag van negen miljoen euro aan huursom moeten overmaken aan de Madrilenen. Manchester United en Arsenal zijn volgens de krant de belangrijkste gegadigden om dat bedrag neer te gaan leggen. Ook Paris Saint-Germain werd de laatste dagen gelinkt aan Felix, maar die club zou pas aankomende zomer zaken willen doen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen