Van Dijk blikt terug op WK-uitschakeling: "Ik heb niet geslapen"

26 december 2022, 22:30

Virgil van Dijk heeft zich maandagavond nog een keer uitgesproken over de pijnlijke WK-uitschakeling van Oranje. De aanvoerder van het Nederlands elftal speelde op bezoek bij Aston Villa zijn eerste wedstrijd na dat toernooi namens Liverpool. Van Dijk had wel even nodig om de zeperd in Qatar te verwerken.

De captain van Oranje faalde tegen Argentinië vanaf de stip. Dat maakte het extra pijnlijk voor de ervaren verdediger van Liverpool. "Natuurlijk heb ik na de wedstrijd niet kunnen slapen, dat is logisch. We waren heel dichtbij en miste ik een belangrijke penalty. Dan ben je uitgeschakeld en dat doet heel veel pijn. Die avond, nacht en de dag erna waren heel zwaar", liet Van Dijk weten in gespek met Viaplay.

Lees ook: 'Gakpo op weg naar Liverpool na stroomversnelling in gesprekken'

Van Dijk schudde het debacle van Lusail niet lang daarna van zich af door tijd door te brengen met zijn familie. De korte rustperiode heeft de routiniet goed gedaan, zo liet hij weten. "Daarna was ik weer met mijn gezin, lekker op vakantie. Ik heb me helemaal afgesloten van de voetbalwereld en heb als vader genoten van mijn gezin. Dat is het belangrijkste in het leven. Dat heeft me heel erg geholpen."

Van Dijk trefzeker tegen Villa

Op bezoek bij Villa speelde Van Dijk zijn eerste wedstrijd sinds het WK. Mede dankzij een treffer van de Nederland won Liverpool met 1-3 op bezoek in Birmingham. Ondanks dat het WK nog maar net is afgelopen staat er een drukke periode op de planning in Engeland. "Nu begint alle hectiek natuurlijk, het gaat om herstellen. We spelen over een paar dagen weer, dat gaat maar door. Maar het is een fijne Kerst tot nu toe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen