Penaltydrama bezorgde schlemiel Van Dijk slapeloze nachten

27 december 2022, 09:14

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk kwam tot gisteravond voor het laatst in actie tijdens de verloren kwartfinale tegen Argentinië. In deze wedstrijd miste de Liverpool-verdediger de belangrijke eerste stafschop in de penaltyserie. Na de gewonnen wedstrijd op Boxing Day tegen Aston Villa (1-3), blikte Van Dijk – die trefzeker was bij de 0-2 - terug op het pijnlijke moment in Qatar.

De uitschakeling kwam heel hard aan bij de aanvoerder. "Twee dagen heb ik niet kunnen slapen na de wedstrijd", sprak Van Dijk tegen Viaplay. "Wat natuurlijk ook heel logisch is als je zo dichtbij bent. Helaas mis je een belangrijke penalty en dan ben je uitgeschakeld." De 31-jarige verdediger zag zijn penalty gekeerd worden door Emiliano Martínez. Datzelfde gebeurde bij de tweede penalty van Steven Berghuis. Deze twee klappen kwam Oranje niet meer te boven, waardoor de WK-droom uiteen spatte.

Vakantie

"Het was heel zwaar die avond, nacht en de dag erna", vertelt Van Dijk. Na het debacle ging hij op vakantie met zijn gezin om het te relativeren. "Om mezelf volledig af te sluiten van de voetbalwereld en daar als gezin, en als vader, te genieten van elkaar. Dat is natuurlijk het belangrijkste van het leven en dat heeft me heel erg geholpen."

Ook de overwinning tegen Aston Villa zal voor Van Dijk als een opsteker voelen. De verdediger was trefzeker bij de 0-2 door de bal met links – vanuit een moeilijke hoek – in het doel te krijgen. Drie punten waren hard nodig voor Liverpool. De ploeg van Jurgen Klopp staat slechts zesde. maar kruipt hier wel weer wat dichter naar de hogere plaatsen.

Versterkingen

Veel spelers stonden lange tijd niet op het veld na de WK-break. Van Dijk is tevreden hoe zijn ploeggenoten dat oppakte. "Dat is wel even andere koek", aldus de centrale verdediger. Liverpool speelde in de tweede helft met veel jonkies, waaronder de trefzekere Stefan Bajcetic. De spoeling in de selectie is dun ziet de aanvoerder. "Hopelijk komen er spelers terug van een blessure of komen er nieuwe spelers die ons als voetbalclub kunnen versterken", besloot hij, niet wetende dat enkele uren later de komst van Cody Gakpo zou worden bevestigd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen