Doelpunt Struijk baat niet: Haaland helpt City langs Leeds United

28 december 2022, 23:00

Met Nathan Aké andermaal in de basis heeft Manchester City het uitduel bij Leeds United met 1-3 gewonnen. Erling Haaland was met twee treffers weer eens de grote man bij de Citizens. Pascal Struijk redde in de tweede helft de eer voor de thuisploeg. 

City-trainer Pep Guardiola koos op Elland Road opnieuw voor Nathan Aké op de linksbackpositie. Het was al de tweede basisplaats op rij voor de Nederlander, die vorige week ook al mocht starten in het League Cup-duel met Liverpool. Daarin groeide hij met een rake kopbal zelfs uit tot de matchwinner. Bij Leeds kreeg Pascal Struijk, die vorige week zijn contract verlengde tot 2027, opnieuw een basisplaats.

In de eerste helft had bezoekende ploeg lange tijd het beste van het spel, maar stond Leeds-doelman Illan Meslier telkens een voorsprong in de weg. Jack Grealish kreeg de grootste kans na een fraaie actie van Kevin de Bruyne, maar de Engelsman schoot over. Op slag van rust kwam City toch op voorsprong toen Meslier geen antwoord had op een rebound van de Spanjaard Rodri.

Twintig uit veertien

Na rust liep Manchester City snel uit naar een verdubbeling van de voorsprong. Grealish kon een passje door het midden makkelijk onderscheppen en stoomde vrij op richting het doel van Meslier. Een tikje opzij naar de meegelopen Erling Haaland betekende een koud kunstje voor de Noor. Na ruim een uur spelen bracht hij zijn seizoenstotaal al op 20 treffers in veertien wedstrijden toen hij de 0-3 liet aantekenen. Struijk redde daarna met een rake kopbal uit een hoekschop de eer voor de thuisploeg (zie video hieronder), maar verder dan de 1-3 kwam het niet. Manchester City blijft door de overwinning tweede in de Premier League met vijf punten achterstand op koploper Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen