Geweldige opsteker voor Barcelona op vooravond herstart La Liga

30 december 2022, 12:49   Bijgewerkt: 30 december 2022, 13:02

FC Barcelona kan zaterdag in de derby tegen Espanyol beschikken over Robert Lewandowski. Dat leek lange tijd niet het geval vanwege een schorsing, maar een dag voor de wedstrijd bleken de pogingen om hem speelgerechtigd te krijgen toch succesvol.

De schorsing van Lewandowski is daarbij (nog) niet opgeheven. Momenteel loopt er echter een beroepsprocedure, waardoor de Pool tot er een definitieve beslissing is genomen nog wel in actie mag komen. Op die manier is hij dus inzetbaar tegen Espanyol, maar zou hij later wel nog de wedstrijden tegen Atlético Madrid, Real Betis (Supercopa) en Getafe kunnen missen. 

Lewandowski was eigenlijk geschorst vanwege een rode kaart in de laatste wedstrijd voor het WK tegen Osasuna. Daarin uitte hij met herhaaldelijke gebaren zijn onvrede richting de arbitrage, wat hem op zijn tweede gele kaart en aanvankelijk dus drie wedstrijden schorsing kwam te staan. Hoe de straf uiteindelijk zal uitpakken, moet nog blijken.

Selectie compleet 

FC Barcelona, dat als koploper van La Liga de winterstop inging, vervolgt de competitie zaterdagmiddag om 14.00 uur met de thuiswedstrijd tegen nummer zestien Espanyol. Met de terugkeer van Lewandowski is de selectie voor die derby helemaal compleet. Wel is het nog afwachten hoe lang de eerder geblesseerde Ronald Araujo inzetbaar is. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen