Arsenal gaat met een heerlijk gevoel aan de champagne

31 december 2022, 20:28   Bijgewerkt: 1 januari 2022, 11:18

Arsenal gaat met een uitstekend gevoel de jaarwisseling tegemoet. Met een probleemloze overwinning (2-4) op bezoek bij Brighton & Hove Albion gaat de club niet alleen als koploper aan 2023 beginnen, maar ook is de voorsprong door het puntverlies bij de concurrentie liefst zeven (!) punten. 

Het vorige kalenderjaar eindigde Arsenal niet eens op een plek voor Champions League-voetbal. The Gunners waren destijds dramatisch begonnen aan het seizoen, maar in de nieuwe voetbaljaargang van Arsenal trokken ze de lijn van het kalenderjaar 2022 door. Daarin maakte de formatie van Mikel Arteta grote stappen met de koppositie dit seizoen als grote kroon op zijn werk.

Omdat Manchester City eerder deze Oudejaarsavond al punten liet liggen teven Everton, kon het voor Arsenal een dubbel fijne jaarwisseling worden. En dat zou gebeuren, want al na enkele minuten maakte Bukayo Saka het openingsdoelpunt namens Arsenal. Direct in het tweede bedrijf viel er opnieuw een snelle goal en omdat tussendoor Martin Ødegaard de score had al verdubbeld voor de pauze, was de laatste helft in dit kalenderjaar in de Premier League niet spannend meer.

Lees ookTeam van het Jaar: Noppert verdedigt het doel in 'top drie-elftal'

Het laatste doelpunt in het kalenderjaar in Engeland kwam van Evan Ferguson, die na doelpunten van Kaoru Mitoma (die vlak voor tijd een goal afgekeurd zag worden) en opnieuw Ødegaard scoorde. Brighton dacht na het aansluitingsdoelpunt van Mitoma nog aan een resultaat, maar dat zat er na de goal van de Noorse middenvelder niet meer. De zege van Arsenal kwam echter niet meer in gevaar, waardoor de champagne bij Arteta en consorten extra goed zal smaken. Om de champagne voor de titel koud te zetten, is het nog veel te vroeg, maar Arsenal eindigt het jaar in elk geval bovenaan. Levert dat de eerste landstitel op sinds 2004?

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

redacteur
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat fijn dat de wedstrijd eindigde in (e-4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen