'Nuytinck staat voor verhuizing naar degradatiekandidaat in Serie A'

1 januari 2022, 15:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bram Nuytinck zou een overstap binnen de Serie A kunnen gaan maken. Volgens journalist Gianluca di Marzio staat de verdediger van Udinese in de belangstelling van Sampdoria, dat momenteel in grote degradatienood verkeert. 

Nuytinck (32) staat al sinds 2017 onder contract bij Udinese, de huidige nummer acht van de ranglijst. De club nam hem destijds voor 3 miljoen euro over van Anderlecht, waar hij vijf jaar gespeeld had. De Belgen haalden hem op hun beurt op bij NEC, waar Nuytinck zijn jeugdopleiding genoot en doorbrak in het betaalde voetbal.

De verbintenis van Nuytinck loopt komende zomer af, waardoor hij vanaf 1 januari met andere club mag onderhandelen voor een overgang na het lopende seizoen. Sampdoria zou hem volgens Di Marzio echter per direct willen overnemen, aangezien de club verdediger Alex Ferrari kwijt dreigt te raken aan competitiegenoot Cremonese, dat eveneens op een degradatieplaats bivakkeert. Sampdoria staat momenteel voorlaatste met slechts zes punten uit vijftien duels. De achterstand op de veilige zeventiende plaats van Spezia bedraagt zeven punten.

Wisselspeler

Nuytinck begon het lopende seizoen nog als basisspeler maar zag zijn kansen op speeltijd gedurende de jaargang steeds kleiner worden. In de maanden september en oktober werd hij zelfs helemaal niet gebruikt door trainer Andrea Sottil. Voor Udinese kwam hij in de afgelopen seizoenen tot het respectabele aantal van 133 wedstrijden in de Serie A. Nuytinck scoorde daarin drie keer en gaf bovendien twee assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen