Spurs in eigen huis onderuit, Toulouse herpakt zich na domper

1 januari 2022, 16:55

Tottenham Hotspur is het nieuwe jaar begonnen met een thuisnederlaag tegen Aston Villa. Doelman Hugo Lloris speelde een negatieve hoofdrol bij het 0-2 verlies. In de Franse Ligue 1 herpakte het Nederlands getinte Toulouse zich van de forse nederlaag tegen Olympique Marseille van afgelopen donderdag. 

In het Tottenham Hotspur Stadium hadden de beide keepers die de WK-finale speelden twee weken later opnieuw tegenover elkaar kunnen staan. Hugo Lloris startte wel in de basis bij de thuisclub, maar Emiliano Martínez keerde pas donderdag terug bij Aston Villa en werd door Unai Emery op de bank gehouden ten faveure van de Zweed Robin Olsen. Harry Kane kreeg de grootste kans van de eerste helft, maar zag zijn inzet door routinier Ashley Young van de lijn gehaald worden.

Lloris schonk de bezoekers in de tweede helft een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van Douglas Luiz los te laten waarna Emiliano Buendía de score kon openen. Luiz maakte een kwartier voor tijd zelf de 0-2, waardoor de Spurs het nieuwe jaar met een thuisnederlaag beginnen. Door het verlies zijn de Spurs er niet in geslaagd de vierde plaats weer over te nemen van Manchester United, dat op Oudjaarsdag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/412328/rashford-neemt-ultieme-revanche-op-ten-hag-bij-weer-een-zege/,_blank,won bij Wolverhampton Wanderers].

Toulouse - AC Ajaccio 2-0

In de Franse Ligue 1 heeft Toulouse zich herpakt van de forse nederlaag die het afgelopen donderdag leed tegen Olympique Marseille (6-1). Met Branco van den Boomen en Stijn Spierings opnieuw in de basis won het in eigen huis met 2-0 van AC Ajaccio. Rafael Ratão en Brecht Dejaegere scoorden in de tweede helft voor Toulouse, waar Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal als invaller binnen de lijn toen de eindstand al bereikt was. Door de overwinning handhaaft Toulouse zich in de middenmoot met negentien punten uit zeventien duels, wat goed is voor de twaalfde plaats op de ranglijst.

Overige uitslagen Frankrijk

AS Monaco - Brest 1-0

Angers - Lorient 1-2

FC Nantes - AJ Auxerre 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen