Chelsea start 2023 teleurstellend met puntverlies bij laagvlieger

1 januari 2022, 19:22

Chelsea is er niet in geslaagd het jaar 2023 in te luiden met een overwinning. Op bezoek bij laagvlieger Nottingham Forest werd het 1-1. De roep om verdere versterkingen van het elftal van Graham Potter neemt vermoedelijk alleen maar verder toe na het nieuwe puntverlies dat de club ver van een startbewijs voor de Champions League houdt. 

Met Hakim Ziyech op de bank begon Chelsea als nummer acht van de Premier League aan het duel op bezoek bij de nummer negentien van de ranglijst. Raheem Sterling brak op het City Ground in Nottingham de ban voor de ploeg van Graham Potter. De aanvaller, afgelopen zomer overgenomen van Manchester City, reageerde attent toen een voorzet van Christian Pulisic via het been van een verdediger via de lat terug het veld in stuiterde. 

De thuisploeg gaf zich daarna bepaald niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Nadat Morgan Gibbs-White tien minuten na rust al de lat had geraakt met een snoeiharde uithaal was het enkele minuten later alsnog raak. Rechtsback Serge Aurier hield het hoofd koel na een hoekschop waarbij de bal niet uit de zestien kon worden gewerkt door Chelsea. De Ivoriaan schoot de bal uiteindelijk achter Chelsea-doelman Kepa. 

Door het nieuwe puntverlies komt Chelsea nog altijd niet in de buurt van een plaats die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League. De achterstand op nummer vier Manchester United bedraagt na zestien gespeelde wedstrijden inmiddels zeven punten. De Londense club is druk bezig zich deze winter te versterken in de jacht op een Europees ticket. Zo werd vandaag bekend dat verdediger Benoît Badiashile op het punt staat over te komen van AS Monaco. Daarnaast wordt Chelsea aan verschillende andere topspelers als Enzo Fernández (Benfica) gelinkt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen