La Liga doet aangifte tegen supporters vanwege racisme-rel Vinicius

4 januari 2023, 08:30

De Spaanse voetbalcompetitie La Liga gaat tóch aangifte doen na racistisch gedrag van 'supporters' van Real Valladolid aan het adres van Vinícius Júnior. De aangifte kwam er niet zomaar, want de steraanvaller moest eerst kritiek uiten op de organisatie voordat er wat werd gedaan met de melding.

Vinícius Júnior kreeg al vaker te maken met racisme vanaf de Spaande tribunes. Vorige week vrijdag ging het opnieuw mis tijdens de wedstrijd van Real Madrid op bezoek bij Real Valladolid. De Braziliaanse vleugelflitser werd meermaals racistisch bejegend tijdens de wedstrijd, die door Real met 0-2 gewonnen werd. Uit video's die gemaakt zijn vanaf de tribunes in het stadion zijn oerwoudgeluiden waarneembaar. 

Vinicius uit woede op twitter

Een dag na de gewonnen wedstrijd plaatste Vinicius een Tweet waarin hij zijn ongenoegen uitte. 'Racisten blijven naar stadions gaan en de grootste club ter wereld van dichtbij bekijken en La Liga blijft niets doen. Ik zal met opgeheven hoofd doorgaan en mijn overwinningen en die van Madrid vieren. Uiteindelijk is het MIJN schuld', aldus de 22-jarige Braziliaan. Blijkbaar was dit genoeg voor de organisatie om toch actie te ondernemen tegen de supporters. Ook zal de organisatie het aantal officials dat bij wedstrijden met een risico op racisme is worden verhoogd en komen er meer waarschuwingen over het wangedrag in de Spaanse stadions. 

Vliegreis

Na afloop van de wedstrijd was er, naast de racisme-rel, ook de nodige kritiek op de reis van Real Madrid. De ploeg ging namelijk met het vliegtuig naar Valladolid, wat de sterspelers slechts twintig minuten in de lucht kostte. De reis van Madrid naar Valladolid is zo'n 200 kilometer, waardoor de de selectie met een uur reistijd ook met de trein had kunnen gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen