Uitverkoop in Madrid: Hazard en 4 anderen mogen weg bij Real

4 januari 2023, 09:40

Eden Hazard is deze winter op de transferlijst gezet bij Real Madrid. Dat meldt het Spaanse blad AS. De Spaanse titelhouder hoopt de Belgische vleugelspeler in de huidige transferperiode te slijten, om zo nog wat terug te verdienen aan de serieuze investering die in Hazard is gemaakt. Ook vier andere spelers mogen door andere clubs worden opgepikt voor de juiste prijs.

Dat geldt voor Dani Ceballos, Marco Asensio, Álvaro Odriozola en Mariano Díaz, die namelijk ook allemaal op de transferlijst zijn geplaatst. Voor Díaz, Asensio en Ceballos is de voornaamste reden van hun mogelijke vertrek het feit dat zij over een contract tot de zomer van 2023 beschikken, waardoor Real hoopt nog iets aan het drietal te verdienen, voordat zij transfervrij de deur uit lopen aankomende zomer. Álvaro Odriozola ligt nog tot 2024 vast in Madrid, maar mag gezien zijn geringe kans op speeltijd toch vertrekken bij de Koninklijke.

Door afscheid te nemen van het vijftal, hoopt Real ruimte te maken in het spelersbudget voor enkele versterkingen deze winter. Onder meer over de mogelijke komst van Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham en verdediger Josko Gvardiol zouden de selectie van trainer Carlo Ancelotti moeten versterken. Hiervoor moet echter wel eerst ruimte worden gemaakt in de salarissen, want zeker Hazard geldt als grootverdiener in Madrid.

Lees ook: _blank

Carrière van Hazard in het slop

Voor Hazard zou een vertrek bij Real een einde maken aan een pijnlijk tijdperk in Madrid. De 31-jarige Belg kwam in de zomer van 2019 voor een bedrag van 115 miljoen euro met hoge verwachtingen over van Chelsea, maar werd in Spanje vooral geteisterd door blessures en matige vorm. Na het teleurstellende verlopen WK in Qatar, waarin Hazard als aanvoerder van België werd uitgeschakeld in de groepsfase, kondigde hij ook op nationaal niveau zijn afscheid aan. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen