AZ-directeur krijgt vraag over Blind: "Voor ieder elftal goede versterking"

4 januari 2023, 18:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Max Huiberts, technisch directeur van AZ, staat er een drukke transfermarkt op het programma. Vanwege de uitstekende prestaties van de Alkmaarders staan er voldoende spelers in de belangstelling van andere clubs, maar zelf kijkt hij ook rond voor buitenkansjes om aan te trekken. In een interview met NH Nieuws geeft Huiberts toelichting over de huidige stand van zaken bij AZ. 

Hoewel de selectie van de Alkmaarders redelijk in orde lijkt, is er één specifieke positie waar Huiberts deze winter goed op gaat letten. "De keeperspositie is op dit moment dun bezet omdat Sem Westerveld geblesseerd is geraakt tijdens het trainingskamp in de winterperiode en Peter Vindahl is verhuurd (FC Nürnberg, red.). Het is dus duidelijk dat daar een keeper bij moet." Op de vraag wat voor keeper AZ graag wilt aantrekken, reageert Huiberts gevat. "Iemand die heel goed ballen tegen kan houden. Hij moet iets toevoegen aan de selectie." 

Wanneer gevraagd of Daley Blind, die recentelijk een transfervrije status vergaarde sinds zijn vertrek bij Ajax, een interessante optie is voor AZ, reageert de TD verrast. "Oeh...jeetje. Daar heb ik helemaal niet over nagedacht", begint Huiberts. "Daley is een fantastisch goede speler en ik denk dat hij voor ieder elftal in Nederland een goede versterking zou zijn. Volgens mij weet je heel goed wie er bij ons op die positie spelen. Met Milos Kerkez en Mees de Wit hebben we twee hele goede spelers voor die positie. Maar dat neemt niet weg dat Daley een geweldige speler is. Je overvalt me ermee", aldus de technisch directeur. 

Transfergeruchten Blind nemen toe

Sinds Ajax het afscheid van Blind officieel aankondigde, gaan de geruchten over de toekomst van de Amsterdammer flink te ronde. Onder meer het Royal Antwerp van trainer Mark van Bommel, PSV en Real Sociedad werden eerder al gelinkt aan de komst van Blind, die zelf nog niet gereageerd heeft op alle geruchten. Dit seizoen kwam Blind in 13 Eredivisie-wedstrijden in actie voor Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen