Klap voor FC Barcelona: Lewandowski moet kraker missen

4 januari 2023, 18:36

FC Barcelona-trainer Xavi Hernández kan in de kraker tegen Atlético Madrid van komende zondag geen beroep doen op topschutter Robert Lewandowski. De schorsing van drie wedstrijden voor de Poolse aanvaller blijft staan. Dit betekent dat Lewandowski ook de competitiewedstrijden tegen Getafe en Girona aan zich voorbij moet laten gaan. 

De eerste seizoenshelft eindigde voor Lewandowski in een persoonlijke teleurstelling. De Pool kon terugkijken op een goede eerste periode bij FC Barcelona, maar in de laatste competitiewedstrijd voor de start van het WK in Qatar ging het mis. In de uitwedstrijd tegen Osasuna kreeg Lewandowski al vroeg zijn eerste gele kaart en nog voor het rustsignaal volgde zijn tweede. Nadat hij met tweemaal geel en dus rood van het veld werd gestuurd, tikte hij zijn neus aan. In Spanje werd dat gebaar beoordeeld als 'minachting en gebrek aan respect jegens de scheidsrechter'. Dat kwam Lewandowski op een schorsing van drie wedstrijden te staan. 

FC Barcelona kon zich daar echter niet in vinden en tekende bij de geschillencommissie beroep aan tegen de straf voor haar topschutter. Daardoor kon Lewandowski afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Espanyol (1-1) 'gewoon' in actie komen. Bij Xavi leefde de hoop dat hij ook in de kraker tegen Atlético Madrid een beroep kon doen op de spits, maar zover zal het niet komen. Het TAD (Tribunal Administrativo del Deporte) heeft de schorsing definitief geldig verklaard, waardoor Lewandowski de drie eerstvolgende competitiewedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan. De straf geldt overigens enkel voor de competitie, wat betekent dat Lewandowski in de Copa del Rey wel 'gewoon' minuten mag maken. Hij ontbreekt echter in de selectie voor het bekerduel met CF Intercity van vanavond. Volgende week donderdag speelt FC Barcelona de halve finale van de Copa de España tegen Real Betis. 

Goed op dreef

De schorsing voor Lewandowski is natuurlijk een flinke klap voor FC Barcelona en Xavi. De Catalanen namen de Poolse goaltjesdiep afgelopen zomer over van Bayern München. Ook in Spanje weet Lewandowski de weg naar het vijandelijke doel makkelijk te vinden. Hij kwam vooralsnog twintig keer in actie voor FC Barcelona en scoorde al achttien keer. In de competitie staat de teller momenteel op dertien treffers. FC Barcelona is de huidige koploper van Spanje, maar de ploeg van Xavi houdt regerend landskampioen Real Madrid enkel op doelsaldo onder zich. Komende zondag wacht de kraker tegen Atlético Madrid. De voorsprong op de huidige nummer vier van LaLiga bedraagt liefst elf punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen