Tottenham dankt jubilaris Kane en boekt eerste zege van 2023

4 januari 2023, 22:51

Tottenham Hotspur heeft een klinkende zege geboekt op Crystal Palace. De ploeg van Antonio Conte nam na een moeizame eerste helft ruim afstand van The Eagles. Dat had het mede te danken aan spits Harry Kane, die de ploeg bij de hand nam na de rust. Het werd uiteindelijk 0-4.

Tottenham staat momenteel op een vijfde plaats en kende een teleurstellende start van het nieuwe kalenderjaar. De ploeg van Antonio Conte verloor in eigen huis van Aston Villa (0-2). Voorafgaand aan het seizoen werd Tottenham geschat als titelfavoriet. Maar volgens Conte is dat nu totaal niet aan de orde. "Plek vijf is misschien wel het beste", stelde de ervaren trainer na het duel tegen Villa.

Woensdagavond moesten de Spurs tegen de nummer elf, Crystal Palace, op jacht naar eerherstel. Maar op Selhurst Park was niet Tottenham, maar de ploeg van Patrick Vieira de bovenliggende partij in de eerste helft. Jordan Ayew was het dichtst bij de openingstreffer, maar Hugo Lloris hield de uitploeg op de been.

Jubilaris Kane fenomenaal

Waar Tottenham in de eerste helft vrijwel niets liet zien, was het na rust direct veel succesvoller. Dat had de ploeg van Conte geheel te danken aan jubilaris Kane. De man die zijn driehonderdste Premier League-wedstrijd speelde, kopte een voorzet van Ivan Perišic binnen en verdubbelde vijf minuten later de score. Zo stond Spurs, zonder goed te voetballen, zomaar met 0-2 voor.

Tottenham gooide de schroom van zich af en liep via Matt Doherty en Heung-Min Son uit naar 0-3 en 0-4. Wie de eerste helft zag, had deze einduitslag absoluut niet verwacht. Maar na de negentig minuten mochten de mannen van Conte de eerste drie punten van 2023 bijschrijven.

Kelderkrakers

Er werden woensdagavond nog drie andere duels gespeeld in de Premier League. Alle drie de wedstrijden waren belangrijk in de onderste regionen van de competitie. Hekkensluiter Southampton werd door Nottingham Forest dieper in de problemen gedrukt (0-1), terwijl Leeds United en West Ham United met 2-2 gelijkspeelden. Nederlander Crysencio Summerville was voor Leeds belangrijk met een assist. Aston Villa en Wolverhampton kwamen ook niet verder dan een gelijkspel (1-1).