Willem II volgt voorbeeld van FC Groningen met trainersnieuws

5 januari 2023, 13:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem II lost de trainersvacature na het ontslag van Kevin Hofland intern op. Reinier Robbemond krijgt het vertrouwen van de Tilburgse club. Hij diende de afgelopen weken als tussenpaus en heeft nu een contract tot de zomer van 2024 gekregen.

Daarmee volgt Willem II het voorbeeld van FC Groningen, dat Dennis van der Ree het seizoen als hoofdtrainer laat afmaken. Het verschil is dat Robbemond niet alleen de komende maanden, maar ook volgend seizoen voor de spelersgroep zal staan. Willem II is reeds in gesprek met een assistent-trainer die Robbemond zal ondersteunen.

"Reinier was voor ons vanaf het eerste moment na het afscheid van Kevin een serieuze kandidaat om het hoofdtrainerschap in te vullen. Hij was een kandidaat die we al in huis hadden. Omdat we naast hem ook extern meerdere opties wilden verkennen, zijn we met enkele andere trainers in gesprek gegaan. Dat wist Reinier", aldus technisch directeur Teun Jacobs. "De keuze is na een zorgvuldig proces uiteindelijk op hem gevallen, omdat we vinden dat hij de juiste ervaring, persoonlijkheid en kwaliteiten bezit die het beste bij de huidige spelersgroep passen. Daarnaast is het in zijn voordeel geweest dat hij de spelersgroep en de club goed."

Willem II heeft er vertrouwen in met Robbemond een ommekeer qua sportieve resultaten te kunnen bereiken. De club staat op dit moment zevende in de Keuken Kampioen Divisie. "Na de eerste seizoenshelft heb ik te horen gekregen dat ik in aanmerking kwam voor het hoofdtrainerschap. Gezien mijn persoonlijke ambitie had ik daar uiteraard oren naar en ben ik met de club in gesprek gegaan. Ik ben er trots op dat de gesprekken tot dit resultaat hebben geleid en ik de komende anderhalf jaar hoofdtrainer van deze mooie club mag zijn", reageert de nieuwe trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen