Vraagtekens bij keuze Blind voor Bayern München: "Kans is nihil"

5 januari 2023, 23:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marciano Vink twijfelt over de beslissing van Daley Blind om zijn loopbaan te vervolgen bij Bayern München. De verdediger besloot na zijn transfervrije vertrek bij Ajax voor een verrassende kans te gaan in de Bundesliga. De opvallende transfer van de 99-voudig international van Oranje werd ook besproken bij Voetbalpraat van ESPN.

"Ik acht de kans nihil dat hij als linksback gaat spelen in de Champions League of andere grote wedstrijden", vertelde Vink over de verrassende stap van Blind. "Het is wel een prachtige kans, ik snap wel dat je liever bij Bayern op de bank zit dan bij Ajax. Dan kun je nog fantastisch trainen. Maar ik ben wel benieuwd hoe dat op de training gaan, Coman tegen Blind. Bayern is een mooie club, maar is het niet leuker om iedere week te spelen en belangrijk te zijn?"

Lees ook: Blind blij met nieuwe uitdaging: "Was de sleutel in mijn beslissing"

Robert Maaskant gunt Blind (32) deze fraaie transfer. "Mijn eerste oprechte gedachte was: 'wat leuk voor hem'. Ik ben ook heel vaak kritisch geweest op Blind. Maar als je kijkt naar zijn data en dingen die hij gewonnen heeft, is het mooi dat hij op deze manier kan afsluiten bij Bayern. Dat is hem van harte gegund. Het lijkt me sterk dat hij alles gaat spelen. Maar met die Upamecano naast zich, houdt hij zich misschien wat gemakkelijker staande."

Speeltijd

De grote vraag is natuurlijk hoeveel speeltijd er bij Bayern te halen valt voor Blind. De linkspoot zat bij Ajax regelmatig op de bank en dat lijkt in de Allianz Arena niet anders te worden. Toch liggen er vanwege het drukke programma ook kansen, zo stelt Kees Kwakman. "Hij zal wel zijn minuten gaan maken in de Bundesliga. Dan hebben ze ook de beker nog. Maar dat weet hij zelf toch ook wel? En het is natuurlijk maar een half jaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen