Goede herstart Twente: emotionele goal Sadilek, zege op Emmen

6 januari 2023, 21:59   Bijgewerkt: 6 januari 2023, 22:07

FC Twente is het nieuwe kalenderjaar in stijl begonnen. De ploeg nam het vrijdagavond bij de hervatting van de Eredivisie op tegen FC Emmen en won opnieuw een thuisduel: 2-0. Het was eerder een degelijke zege dan een spectaculaire: in beide helften scoorde Twente een keer, Ricky van Wolfswinkel deed het in de openingsminuten en Michal Sadílek halverwege de tweede helft. Zo pakte Twente in 2023 meteen de draad weer op..

Als nummer 5 van de Eredivisie was FC Twente de winterstop in gegaan, met maar zes punten achterstand op koploper Feyenoord. Het elftal van Ron Jans verloor in de eerste seizoenshelft geen enkel thuisduel, waardoor het al sinds mei vorig jaar zonder nederlaag is in de Grolsch Veste. Die trend wilde FC Twente in een uitverkocht huis graag voortzetten tegen FC Emmen. Dat stond zestiende en had elf punten verzameld in veertien wedstrijden.

Met amper vijf minuten op de klok lag Twente al op koers om de ongeslagen reeks uit te breiden. Bij een voorzet van Virgil Misidjan kwam Van Wolfswinkel inlopen en hij tikte de bal subtiel over de al zittende keeper Mickey van der Hart. Een grote overwinning leek daarmee aanstaande, want Twente was sterker dan Emmen. De thuisploeg vergat alleen via onder meer Van Wolfswinkel de score uit te breiden en Emmen had zelfs gelijk kunnen maken. Direct na de 1-0 nam Rui Mendes echter te veel tijd en corrigeerde Robin Pröpper met een sliding.

Als Emmen de sterke serie van Twente in gevaar had willen brengen, dan had de Drentse club dat voor de pauze moeten doen. Twente trok de touwtjes na rust namelijk wat steviger aan en kwam nadrukkelijker in de buurt van de 2-0. Nadat onder meer Van Wolfswinkel en Sem Steijn en hadden gemist, scoorde Sadílek wel. De Tsjech, net terug van een zware blessure, bekroonde een prachtige aanval met een dito schot, waarna veel emotie loskwam. Voor Twente was het daarmee genoeg, het speelde de wedstrijd rustig uit en schreef in een thuiswedstijd weer drie punten bij.

Man of the match: Michal Sadílek

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen