Blind toont zich realistisch bij Bayern München: "Ik ken mijn plek"

7 januari 2023, 12:20

Antwerp FC wilde hem graag hebben en ook Real Sociedad had naar verluidt oren naar zijn komst. Daley Blind trok van de week echter niet naar België of Spanje, maar naar Duitsland. Daar zette hij, tot verbazing van velen, zijn handtekening onder een contract bij het grote Bayern München. De Oranje-international hoopt uiteraard op zoveel mogelijk speeltijd, maar weet dat dat niet vanzelfsprekend zal zijn.

Blind is al een paar maanden onderwerp van gesprek. De linkspoot was in de eerste maanden van dit seizoen 'gewoon' nog basisspeler bij Ajax, maar zat in de laatste wedstrijden van het afgelopen kalenderjaar op de bank. Ajax-trainer Alfred Schreuder zag geen toekomst meer voor Blind in Amsterdam. De club besloot vervolgens het contract van de verdediger te ontbinden. Blind kon transfervrij op zoek naar een nieuwe club en vond die in Zuid-Duitsland. De Oranje-international zette van de week zijn handtekening onder een contract tot het einde van dit seizoen.

De oud-speler van ook FC Groningen en Manchester United stapte vrijdag direct met zijn nieuwe ploeggenoten op het vliegtuig voor het trainingskamp in Qatar. Bij Bayern München wordt Blind herenigd met Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch. Op een persconferentie in Qatar kreeg Blind de vraag of hij in aanloop naar zijn transfer naar Bayern contact heeft gehad met De Ligt. "Alles ging heel erg snel, maar ik heb een paar keer met hem gesproken en hij heeft mij enthousiast gemaakt voor deze stap." Blind verwacht niet dat er sprake zal zijn van een taalbarrière. "Ik ben al begonnen met Duits leren."

Waar Blind en De Ligt tijdens het seizoen 2018/2019 gezamenlijk het centrale duo vormden bij Ajax, daar zal De Ligt in München mogelijk één van de spelers zijn die Blind voor zich moet dulden. De concurrentie achterin is immers niet gering. Trainer Julian Nagelsmann kan ook nog beschikken over onder andere Dayot Upamecano, Benjamin Pavard en Alphonso Davies. Blind is echter niet naar München gekomen om genoegen te nemen met een plek op de bank. "Ik wil het team helpen met mijn ervaring. Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk spelen, maar ik ken mijn plek. We zullen zien wat de zomer brengt."

Mazraoui

Er was afgelopen week niet enkel goed nieuws bij Der Rekordmeister. De koploper van de Bundesliga is met een grote groep afgereisd naar Qatar, maar Mazraoui is niet van de partij. De international van Marokko testte tijdens het WK in Qatar positief op corona en daar heeft hij een milde ontsteking aan zijn hartzakje aan overgehouden. De verwachting is dat hij zeker een maand niet inzetbaar is. Sportief directeur Hasan Salihamidzic spreekt van een 'enorme klap'. "Hij krijgt alle tijd die hij nodig heeft om volledig te herstellen. Met dit soort blessures moeten we zo voorzichtig mogelijk omgaan."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen