'FC Barcelona zoekt nieuwe rechtsback en heeft al twee opties'

7 januari 2023, 15:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de zoektocht naar een nieuwe rechtsback is FC Barcelona uitgekomen bij Benjamin Pavard. Dat meldt het Duitse medium Kicker. De Fransman die uitkomt voor Bayern München zou naar verluidt graag de overstap willen maken naar de La Liga-koploper. Aan het einde van het seizoen is Pavard transfervrij, er zou zelfs al contact geweest zijn tussen hem en Barcelona over een overstap.

Het is al langere tijd bekend dat Barcelona zoekende is naar een extra optie voor de rechtsbackpositie. Op dit moment beschikt de club alleen over Sergi Roberto en Hector Bellerin. Trainer Xavi Hernandez ziet voor het nieuwe seizoen graag een nieuwe kracht zijn elftal versterken. De club uit Catalonië verkeert echter nog altijd in financiële problemen en kan geen hoge bedragen uitgeven.

Pavard, die in 2019 VfB Stuttgart verruilde voor Bayern München, heeft een aflopend contract bij de Rekordmeister. Bij Barcelona kan hij ploeggenoten worden met Les Blues-collega's Ousmane Dembele en Jules Kounde. Laatstgenoemde kreeg afgelopen WK de voorkeur boven Pavard.

Nog een optie

Niet alleen Pavard zou op het lijstje staan van Barcelona, weet het Portugese nieuwsblad Record. Sporting CP-rechtsback Pedro Porro is eveneens een optie voor de Spaanse topclub. De 23-jarige speelde eerder voor Rayo Vallecano en Girona, waarna hij in 2019 transfereerde naar Manchester City. Echter kwam Porro nooit in actie voor City, dat hem afgelopen zomer voor een slordige 8,5 miljoen euro definitief liet verkassen naar Sporting CP. In de strijd om Porro krijgt Barcelona naar verluidt concurrentie van Atletico Madrid en Tottenham Hotspur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen