Keepers Noppert en Vaessen blinken uit in bloedeloos gelijkspel

7 januari 2023, 18:26

RKC Waalwijk en SC Heerenveen hebben in hun eerste wedstrijd van dit kalenderjaar elkaar in evenwicht gehouden. In Waalwijk werd het dankzij de doelmannen én de paal 0-0. Beide ploegen kwamen uiterst stroef uit de winterstop en speelden allebei vanuit de controle en defensieve zekerheid. Dat waren geen ingrediënten voor een attractieve wedstrijd en een gelijkspel was dan ook een terechte uitslag. 

De eerste helft van de wedstrijd verliep net zo geruisloos als de huidige situatie van zowel RKC Waalwijk als SC Heerenveen. Een tiende plek was voor de clubleiding van de Waalwijkers voldoende aanleiding om het contract van trainer Joseph Oosting tot medio 2025 open te breken. Daarnaast trokken de Brabanders Mats Seuntjens aan, die door de afwezigheid van Michiel Kramer en Iliass Bel Hassani direct aan de aftrap verscheen. 

Ook SC Heerenveen verkeerde - zeker ten opzichte van vorig seizoen - in rustig vaarwater. Het ging de voorbije maanden voornamelijk over Andries Noppert. 29 dagen nadat hij poogde een strafschop van Lionel Messi te keren in de kwartfinale van het WK, verdedigde de Friese cultheld vandaag in het Mandemakers Stadion weer de clubkleuren van SC Heerenveen. De Oranje-international was met een knappe redding op een inzet van Mika Biereth direct belangrijk voor de Friezen. Dit schot van de Arsenal-huurling was het enige noemenswaardige moment van de eerste helft, waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten. 

Waar Noppert zich in de eerste helft onderscheidde, was het in de tweede helft de beurt aan Etienne Vaessen. De Waalwijkse doelman reageerde katachtig op het schot van Milan van Ewijk en de daaropvolgende rebound van Rami Al Hajj. Aan de andere kant was Mats Seuntjens uiterst onfortuinlijk, want na zijn inzet voorkwam de paal een droomdebuut in het shirt van de blauwgelen. In het laatste kwart van de wedstrijd nam de vermoeidheid toe, waardoor er meer ruimte ontstond. Verkeerde beslissingen op de cruciale momenten zorgden dat het openingsdoelpunt uitbleef. In de slotfase had SC Heerenveen een veldoverwicht, maar het leidde niet tot groot gevaar. Beide ploegen moesten daarom genoegen nemen met één punt, maar bij de Friezen zullen ze zich na afloop vooral zorgen maken om Sven van Beek. De aanvoerder verliet in de slotfase het veld met een ogenschijnlijk zware blessure.

Man of the match: Etienne Vaessen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PieterSmit
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was geen spectuculaire wedstrijd! De beide keepers waren goed in doel. Alhoewel sc Heerenveen geluk had, toen RKC in de 2e helft nog tegen de paal knalde achter Andries Noppert! Een schamel puntje was het resultaat naar Friesland. Ik maak mij meer zorgen voor Sven van Beek, die vlak voor tijd een zware blessure op liep, Voorlopig uitgeschakeld!

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je zou toch verwachten dat er toch wel clubs zijn die nog voor hem komen na het WK. Hoe langer hij blijft hoe beter voor Heerenveen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien was hij niet zo goed op het wk als dat veel mensen en de media vonden . Ajax byv koopt niet voor niks een andere keeper ipv noppert .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen