'Feyenoord polst oude bekende Vilhena voor rentree in De Kuip'

8 januari 2023, 15:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tonny Vilhena is een van de spelers op het verlanglijstje van Feyenoord. De Rotterdammers zijn op zoek naar een extra middenvelder en zien in de 28-jarige linkspoot een geschikte optie. Vilhena wordt momenteel door het Spaanse Espanyol verhuurd aan Serie A-middenmoter Salernitana.

Dat nieuws wordt kort na de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord (1-1) gemeld door 1908.nl. Het medium heeft van 'verschillende ingewijden' vernomen dat Feyenoord Vilhena polst voor een terugkeer op het oude nest. Vilhena komt uit de jeugdopleiding van de club uit Rotterdam-Zuid en debuteerde al op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal. Uiteindelijk kwam hij tot 258 wedstrijden voor de club.

Lees ook: FC Twente houdt voet bij stuk: "Het recht om niet te verkopen"

Daarin was de vijftienvoudig international van Oranje goed voor 41 doelpunten en 29 assists. In de zomer van 2019 vertrok hij naar Rusland, waar hij speelde voor FK Krasnodar. Inmiddels staat hij dus tot medio 2026 onder contract bij Espanyol. De Spanjaarden hebben hem nu, met optie tot koop, verhuurd aan Salernitana. Het zal dus geen gemakkelijk karwei worden voor Feyenoord om hem te strikken.

Serie A

Terwijl Feyenoord met 1-1 gelijkspeelde op bezoek bij Utrecht, speelde Vilhena met zijn Italiaanse werkgever tegen Torino. De middenvelder liet zich in die wedstrijd zien door in de tweede helft de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Dit seizoen kwam Vilhena al vijftien keer in actie namens Salernitana. Met zijn werkgever pakte hij al achttien punten en dat is goed voor de veertiende plek in de Serie A.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen