Van Gaal wil naar België, maar weigert te solliciteren: "Ze kennen me goed genoeg"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

10 januari 2023 – Louis van Gaal wilde niet op sollicitatiegesprek komen bij de nationale bond van België. De Nederlandse bondscoach zou wel degelijk in beeld zijn geweest bij de Rode Duivels, maar hij voelde zich te groot om op gesprek te komen voor de vacature. "Ze kennen me goed genoeg", zou hij daarover hebben gezegd.

Van Gaal wil naar België, maar weigert te solliciteren: "Ze kennen me goed genoeg"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat schrijft Het Nieuwsblad dinsdagochtend in de wetenschap dat de vacature voor de nieuwe bondscoach van België is er verlopen. De nationale voetbalbond zette een vacature uit voor het nieuwe bondscoachschap en Van Gaal liet tijdens het WK in Qatar al doorschemeren wel belangstelling te hebben. Maar het lijkt erop dat de ervaren oefenmeester desondanks niet heeft gesolliciteerd.

Wel zouden er heel veel interessante kandidaten zijn gemeld bij de KBVB, waaronder Hervé Renard, die op het WK met Saudi-Arabië voor een sensationele overwinning op Argentinië zorgde. Het Laatste Nieuws heeft opgevangen dat ook Andrea Pirlo gesolliciteerd heeft in België, die momenteel nog actief is in Turkije bij Karagümrük. Hij lijkt dan weer niet volledig in profiel te passen dat opgesteld werd.

Lees ookVan Gaal voldoet aan de negen eisen van Belgische voetbalbond

Voor het doorschuiven van assistent-coach Thierry Henry is bij de bond minder animo, hoewel de Fransman zelf wel aangegeven heeft open te staan voor de job en hij de steun zou hebben van onder anderen Toby Alderweireld en Romelu Lukaku. Michel Preud'homme solliciteerde niet, maar wordt wel genoemd als serieuze kandidaat. Naast een bondscoach is de voetbalbond ook op zoek naar een nieuwe technisch directeur, die ongeveer tegelijkertijd aangesteld moet worden. Ook voor die functie is de oud-trainer van FC Twente in beeld. 

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd