Ajax rekent ondanks afwezigen zeer eenvoudig af met Den Bosch

11 januari 2023, 22:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een gehavend Ajax heeft zich woensdagavond geplaatst voor de volgende ronde in de KNVB Beker. Ondanks dat trainer Alfred Schreuder door een waslijst aan afwezigen veel moest puzzelen, had Ajax geen enkele problemen met de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie. Dusan Tadic en middenvelder Kenneth Taylor zorgden voor de Amsterdamse treffers (0-2).

De remise van afgelopen weekend tegen NEC in Nijmegen (1-1) was niet de ideale aanloop voor Ajax naar dit bekerduel. Door een flinke griepgolf in het Amsterdamse kamp moest trainer Alfred Schreuder net als zondag flink puzzelen. Onder meer Jurriën Timber, Mohamed Kudus, Steven Bergwijn en Brian Brobbey waren woensdagavond afwezig in Brabant. Het leverde dan ook een opstelling op met een aantal nieuwe namen.

Zo mocht Kian Fitz-Jim zich vanaf de aftrap laten zien, terwijl de boomlange Italiaan Lorenzo Lucca in de punt van de aanval stond bij de regerend landskampioen. Lucca was ook de persoon die in de openingsfase een aantal kansen kreeg, maar ondanks zijn lengte wist hij de ballen niet richting de goal te krijgen. Aanvoerder Dusan Tadic lukte dat na twintig minuten wel vanaf elf meter.

De treffer van de Servische aanvaller, die de bal fantastisch in de kruising schoot, was een opsteker voor Ajax, dat hierdoor vroeg de leiding te pakken had tegen het compact spelende FC Den Bosch. Ondanks dat de ploeg van Jack de Gier vroeg achter kwam werd het zo nu en dan via de tegenstoot gevaarlijk, maar het was Ajax dat de lakens uitdeelde in De Vliert.

Net als in het duel tegen NEC verzuimde Ajax de voorsprong voor de rust echter uit te breiden. Die kansen kregen de Amsterdammers wel degelijk, via onder meer Calvin Bassey en Francisco Conceicao. De snelle Portugese rechtsbuiten schoot na ruim een half uur spelen op de lat, maar was met zijn individuele acties wel een groot gevaar voor de Bossche defensie.

In Nijmegen kreeg Ajax na 52 minuten de deksel op de neus door de gemiste kansen, maar vandaag liep dat juist de andere kant op. Ook na exact 52 minuten spelen was het middenvelder Taylor die de marge voor de Amsterdammers wist te verdubbelen. Met een droge schuiver liet het twintigjarige talent Den Bosch-doelman Wouter van der Steen kansloos (0-2).

Vervolgens was ook het verzet van Den Bosch in aanvallend opzicht, wat er al nauwelijks was, gebroken. De tweede treffer van de Amsterdammers zorgde er ook voor dat onder meer Owen Wijndal bier vanaf de tribunes toegegooid kreeg, waardoor scheidsrechter Edwin van de Graaf het spel een aantal minuten besloot stil te leggen om de rust op de tribunes te laten wederkeren.

De wedstrijd leek na de onderbreking als een nachtkaars uit te gaan, aangezien de Brabanders niet beter konden en Ajax door de marge van twee niet meer hoefde in De Vliert. De Amsterdammers creëerden zo nu en dan nog wat mogelijkheden en gaven daarnaast ook helemaal niets weg, waardoor het bij 0-2 bleef in De Vliert.

Ajax heeft voldaan aan de belangrijkste plicht en dat is het behalen van de volgende ronde. Daarnaast is het een welkome opsteker dat de Amsterdammers voor het eerst sinds 10 september weer de nul heeft gehouden in een officieel duel. Dat moet de regerend landskampioen vertrouwen geven in aanloop naar het belangrijke duel tegen FC Twente van komend weekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die zullen de volgende ronde denk ik de treffers of urk/Katwijk treffen en ook nog thuis.

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kom maar op Urk of Katwijk. Lekkere oefenpotjes, zeker voor de Jong Ajacieden.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

goh ze zouden weer eens geen penalty krijgen!! tadic stond zeker weer bij de scheids te janken??

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zielig commentatortje. Zo te zien heb je niet eens gekeken. Calimero.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

rustig maar kleine pisvlek!! denk je nu echt dat ik de neuzen ga kijken?? alhoewel jij en denken???

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alhoewel jij en fatsoenlijk Nederlands typen.... Over denken gesproken.

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooie strafschop door Dusan genomen en 1-0 lekkerrrrr.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja je weet als je wat zegt tegen ajax ben je gelijk calimero dat weet je . Verder dan dat komen die lui nooit.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

https://www.zakdoekwinkel.nl/kinderzakdoeken/

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beter dan www.knoopinjezakdoek.nl zoals bij jou

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gisteravond werd duidelijk(-er) dat Ajax meer potentie bij de reserves heeft. Goed perspectief. Mooi dat plaboekspelers zoals die van Den Bosch er uit geleled werd door Ajax. Nare supporters.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen