Real verslaat Valencia na penaltyserie, door naar finale Super Cup

11 januari 2023, 23:15

Real Madrid heeft zich in Saoedi-Arabië geplaatst voor de finale van de Spaanse Super Cup. Tegen Valencia bleef het na 120 minuten steken op een 1-1 gelijkspel tegen Valencia, waarna de Koninklijke de strafschoppen beter nam. 

Karim Benzema was verantwoordelijk voor de openigstreffer in het halve finale-duel. De spits die het WK aan zich voorbij moest laten gaan werd kort voor rust onrechtmatig gestuit en versierde daarmee een strafschop die hij vervolgens zelf binnen schoot. 

Valencia sloeg direct na rust echter hard terug. De ploeg van Gennaro Gattuso, die een basisplaats voor Justin Kluivert had, maakte gelijk door een treffer van Samuel Lino. Op aangeven van oud-PSV'er Toni Lato wist hij bij de tweede paal de 1-1 binnen te tikken. Daarmee was de eindstand bereikt, waardoor de ploegen zich na 90 minuten konden opmaken voor een verlenging. Omdat ook daarin niet meer werd gescoord moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. 

Namens Real scoorden achtereenvolgens Benzema, Luka Modric, Toni Kroos en Marco Asensio alle vier in de serie. Omdat Eray Cömert en José Gayá namens Valencia oog in oog met Thibaut Courtois hun pogingen misten is Real Madrid de eerste ploeg die zich plaatst voor de finale. Daarin treft het de winnaar van het duel tussen FC Barcelona en Real Betis Sevilla, dat donderdag zal worden gespeeld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen