Ook tv-kijker gaat last krijgen van netten bij Feyenoord - Ajax

12 januari 2023, 14:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Niet alleen de supporters in De Kuip gaan iets merken van de veiligheidsnetten bij De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Ook de televisie-kijker gaat er last van hebben, daar er ook netten worden geplaatst aan de kant waar de camera's staan.

Eerder deze week werd bekend dat bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax op zondag 22 januari netten in De Kuip worden geplaatst. Deze voorzorgsmaatregel wordt genomen om te voorkomen dat er voorwerpen op het veld worden gegooid. Hiermee wordt ingespeeld op de terugkeer van Steven Berghuis in het Rotterdamse onderkomen. Het wordt voor hem de eerste keer sinds zijn pikante overstap naar Ajax dat hij in een volle Kuip gaat spelen.

Het Legioen, maar ook de voetballiefhebbers die voor de buis De Klassieker gaan volgen, zullen merken dat het scherm wordt afgeschermd door netten. "De kijker er iets van ziet, lijkt onvermijdelijk", zo laat een woordvoerder van sportzender ESPN weten aan het Algemeen Dagblad. "We vinden het betreurenswaardig dat zo'n verregaande maatregel nodig is tijdens een van de mooiste wedstrijden van het jaar. Maar veiligheid dient altijd voorop te staan, dus we gaan onze uiterste best doen om er zo goed mogelijk mee om te gaan en de impact voor de kijkers thuis zoveel als mogelijk te beperken. We zijn nog drukdoende."

De Feyenoord-supporters balen van de netten. "Wij willen gewoon voetbal zien zonder netten. Wij zijn daar helemaal niet voor. Laat dit eenmalig zijn, dat we niet elke wedstrijd tegen Ajax tussen netjes moeten gaan spelen", zo liet Kees Lau, voorzitter van de supportersvereniging, onlangs weten aan RTV Rijnmond. "Zet dan extra suppoosten neer. Een tekort aan suppoosten mag nooit een reden zijn om supporters achter netten te zetten. Die extra suppoosten kunnen juist op langere termijn een positief effect geven, want dan houden mensen hun emoties beter in de hand. Zeker omdat we altijd goede relaties hebben met alle suppoosten. Je moet juist mensen meer bij elkaar krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De vraag is wanneer de tv-kijker, of eigenlijk gewoon heel Nederland eens GEEN last gaat krijgen van overlastgevend, wedstrijdend-verziekend, halve-steden-vernielend TUIG van de richel! Clubs doen VEEL te weinig, politiek doet VEEL te weinig! Schaam jullie!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen