Drama voor Donny van de Beek: streep door rest van het seizoen

13 januari 2023, 15:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het seizoen zit er voor Donny van de Beek al op. Erik ten Hag heeft deze vrijdag bekendgemaakt de 25-jarige middenvelder pas na de zomerstop weer in actie kan komen voor Manchester United.

Van de Beek liep tien dagen geleden in de Premier League-wedstrijd tegen AFC Bournemouth (3-0) een zware knieblessure. Enkele minuten voor rust werd de middenvelder ongelukkig geraakt door Marcos Senesi. De oud-verdediger van Feyenoord gleed weg op het moment dat hij de bal speelde en haalde Van de Beek vervolgens onderuit.

Meteen werd er gevreesd voor een ernstige blessure. "We moeten wachten om de juiste diagnose te kunnen stellen, maar het ziet er niet goed uit. Wat er met Donny is gebeurd, is in de eerste plaats slecht voor Donny, maar ook slecht nieuws voor Manchester United", zei Ten Hag na de wedstrijd. De trainer heeft deze vrijdag bevestigt dat de blessure zo ernstig is als gevreesd. "Maar voor de lange termijn ziet het er goed uit: hij zal terug zijn voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen", aldus de trainer.

Nu Van de Beek dit seizoen niet meer in actie komt, zou het zomaar kunnen dat hij zijn laatste wedstrijd voor Manchester United al heeft gespeeld. De oud-speler van Ajax beschikt weliswaar over een contract dat nog twee en een half jaar doorloopt, maar veel toekomst lijkt hij niet te hebben op Old Trafford. Van de Beek is er onder geen enkele trainer in geslaagd een basisplaats te veroveren bij Manchester United. In totaal speelde hij nog maar 34 wedstrijden voor de Engelse topclub in de Premier League.

Lees ookKleine tegenvaller: geen Manchester Derby voor Wout Weghorst

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die jongen heeft ook veel pech. Hij heeft het toen bij Ajax super gedaan en verdiende daarmee een transfer naar Engeland. Daar heeft hij het helaas niet kunnen laten zien ivm blessures ed. Misschien is de Eredivisie weer een optie om zich in de kijker te spelen? Een Feyenoord, AZ, Twente of Heerenveen zit echt wel op een Donny te wachten hoor. En dan speelt hij zich ook weer in de kijker van Oranje. Want de kwaliteiten heeft hij zeker.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

en zo is donny alweer 3 jaar verder..t schiet niet op

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen