Ten Hag voelt mee met Guardiola: "Ik zou niet blij zijn geweest"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 januari 2023 – Erik ten Hag toont begrip voor de frustratie van Pep Guardiola. De 1-1 van Bruno Fernandes in de Manchester Derby had volgens de Spaanse trainer wel een erg sterke geur van buitenspel. Het doelpunt ging in eerste instantie niet door, maar werd na ingrijpen van de VAR alsnog goedgekeurd.

Ten Hag voelt mee met Guardiola: "Ik zou niet blij zijn geweest"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Manchester United won deze zaterdag na een spectaculaire comeback met 2-1 van Manchester City. Twaalf minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Marcus Rashford, die in buitenspelpositie stond, werd weggestuurd door Casemiro, maar liet de bal lopen voor Fernandes. De Portugese middenvelder tekende vervolgens voor de gelijkmaker. Het had er alle schijn van dat Rashford hinderlijk buitenspel stond, maar de arbitrage oordeelde uiteindelijk anders.

"Rashford stond buitenspel, Fernandes inderdaad niet. Maar of Rashford nou de bal aanraakte of niet, hij was een afleiding voor onze keeper en verdedigers", aldus Guardiola, die duidelijk niet te spreken is over de beslissing van scheidsrechter Stuart Attwel. Ten Hag kan zich daar wel in vinden. "Ik zou niet blij zijn geweest als wij op deze manier een doelpunt hadden geïncasseerd. Het is een grijs gebied. Ook voor de scheidsrechter, die moet een lastige situatie beoordelen", zegt de Nederlandse trainer tegen MUTV.

Manchester United trok na de gelijkmaker de wedstrijd naar zich toe. Rashford, de man in vorm, maakte enkele minuten na de 1-1 het winnende doelpunt. Het was voor The Red Devils alweer de negende zege op rij. "We zijn heel blij dat we deze progressie boeken. Er komt nog heel veel op ons af, maar dit sterkt ons geloof dat we in de goede richting zitten. We moeten op deze voet doorgaan, al zijn er nog veel aspecten in ons spel die beter moeten", vertelt de trainer, die na de goal van Rashford uit zijn dak ging. "Dit was een speciaal moment. Hiervoor ben ik naar Manchester United geekomen. Deze club is een monster. Old Trafford is een stadion met de juist vibe. Als je die aansteekt, krijg je een geweldige belevenis."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd