Ten Hag baalt van gruwelijke blunder Tottenham-goalie Lloris

15 januari 2023, 19:27

Arsenal heeft zondagavond de eerste plaats in de Premier League weer wat veiliger gesteld. De formatie had bij de lastige uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur maar weinig moeite met de thuisploeg, ook omdat Hugo Lloris de bezoekers met een eigen doelpunt ongelukkig op voorsprong hielp. Martin Ødegaard schoot nog voor de pauze de eindstand op het bord: 0-2.

Voor Erik ten Hag en Manchester United is het resultaat in de derby een domper. Na de fraaie overwinning op nummer twee Manchester City zaterdagmiddag hadden The Red Devils ongetwijfeld op puntverlies van The Gunners gehoopt, in de wetenschap dat ze die komend weekend treffen in Londen en dan de titelstrijd écht weer open hadden kunnen gooien.

Vooralsnog lijkt het er echter op dat het verschil in verliespunten dan gewoon negen in plaats van zes zal zijn, mits Manchester United midweeks 'gewoon' wint van Crystal Palace. Bij een nederlaag van Arsenal had dat verschil in de onderlinge ontmoeting teruggebracht kunnen worden tot drie punten, als er was verloren in de Noord Londense derby door Arsenal, maar in de eerste helft was al vrij snel duidelijk dat dát niet zou gebeuren.

Lees ook: Casemiro geeft Ten Hag ultiem compliment na derbyzege

Na een klein kwartier verwerkte Lloris een voorzet van Bukayo Saka niet goed, waardoor de bal bij de eerste bal binnenvloog (zie onder). Het was het eerste eigen doelpunt voor de Franse goalie ooit in de Premier League. Na ruim een half uur moest hij opnieuw vissen: Ødegaard schoot het veel sterkere Arsenal vanaf ruim twintig meter op heerlijke wijze op een ryoalere voorsprong. Na de pauze ging, tot opluchting van Tottenham, de voet enigszins van het gaspedaal, maar spannend werd de derby nooit meer. Als Manchester United nog wil dromen van de landstitel, moet het komend weekend van Arsenal winnen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen